Kaartverkoop De Nacht van Kunst & Wetenschap begonnen

14 april 2011

Op zaterdag 4 juni staat de binnenstad van Groningen weer in het teken van De Nacht van Kunst& Wetenschap: een crossover festival vol wetenschap, theater, tentoonstellingen, kunst, workshops en muziek. Er zijn optredens van onder andere Go Back to the Zoo, Tim Knol en Slagsmålsklubben. Inmiddels is de kaartverkoop begonnen.

Programma Groninger Museum
Tijdens het festival zijn alle tentoonstellingen van het moment te bezichtigen. Een wetenschapper geeft rondleidingen door het museum en vertelt over de wetenschappelijke gedachten achter diverse kunstwerken. De Vuurvogel, een tentoonstelling gebaseerd op waarnemen en beleven, wordt gebruikt om het thema cognitie te verduidelijken. Verder is er Pecha Kucha: een uit Japan overgewaaid fenomeen waar snelle, flitsende presentaties centraal staan. Uiteenlopende onderwerpen passeren de revue, maar het vlotte karakter blijft altijd overeind. Ook wordt een reeks interactieve lezingen gegeven over de mogelijkheden die Twitter biedt voor de kunst en wetenschap.

Muziek in het Museum
Naast kunst en wetenschap is in het Groninger Museum volop muziek te vinden. Zo zijn er zijn dj’s in het café en kunnen bezoekers onder begeleiding van een muziekaudiotour de tentoonstelling Hoogtepunten uit de eigen collectie bezoeken. De bezoeker krijgt een mediaspeler mee met liedjes die speciaal gemaakt zijn bij de kunstwerken. Het Groninger Museum ging hiervoor op zoek naar artiesten die zelf een passie hebben voor de relatie tussen kunst en muziek. In het auditorium zijn optredens van The bear that wasn’t, Eefje en Stranded horse.

Ticketverkoop
Tickets zijn vanaf nu te koop via www.denachtvankunstenwetenschap.nl en bij de Universiteitswinkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De prijs tijdens de voorverkoop (tot en met 3 juni) bedraagt € 7,50. Op 4 juni kosten de tickets € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bianca Pander, Rijksuniversiteit Groningen, tel 06-25048526 of mail b.i.pander@rug.nl