Kunst en muziek: Groninger Museum Live!

13 november 2011

Op zondag 27 november vindt de aftrap plaats van het nieuwe seizoen Groninger Museum Live! Bands en singer-songwriters treden op diverse plekken in het museum op. Muziek & kunst worden op deze manier live gecombineerd. Siskiyou (Vancouver, Canada), Homemade Empire (Nederland), Will Samson (Berlijn) en Ryan Lee Crosby (Boston) beschrijven met hun muziek de schilderkunst van Ploegschilder Jan Altink.

De afgelopen jaren is het Groninger Museum steeds meer gaan experimenteren met de combinatie kunst en muziek. Een van de succesvolle uitkomsten hiervan is de muziektour. Bij een aantal tentoonstellingen benadert het museum artiesten uit binnen- en buitenland met de vraag of ze een muzikale bijdrage willen leveren, geïnspireerd op een schilderij naar keuze. Deze worden gebundeld, waarna de bezoekers van het museum de mogelijkheid hebben aan de hand van deze liedjes het Groninger Museum te ontdekken, als alternatief op de reguliere audiotour. Onder andere Great Lake Swimmers, Marissa Nadler, Israel Nash Gripka en Casper Adrien hebben in het verleden al meegewerkt.

Ook komend najaar is er weer een muziektour en wel bij de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971). Dit jaar doet het museum hier echter nog een schepje bovenop en organiseert het een reeks concertavonden onder de naam Groninger Museum Live met optredens van artiesten die een bijdrage leverden aan de nieuwe muziektour. De eerste editie zal plaatsvinden op zondag 27 november 2011.

Hoofdact: Siskiyou
Siskiyou is een Canadese indie-folk band, opgericht door Colin Huebert en Erik Arnesen in Vancouver, Canada. Beiden waren daarvoor lid van de Great Lake Swimmers, de band rond Tony Dekker in Toronto. De band bestaat nu uit vier leden en heeft twee cd’s gemaakt. Siskiyou draagt tevens een liedje bij aan de komende muziek-multimediatoer bij de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971). Zij zijn in Europa voor een tournee om hun nieuwe cd Keep away the dead te promoten. Op 27 november, tussen optredens in Brussel en Hamburg, komen zij in het Groninger Museum.

Datum: zondag 27 november 2011
Tijd: 20.00 uur (museum open vanaf 19.30 uur)
Kaarten: € 7,50. Te koop in de webshop en op de avond aan de deur.