Kurt Weill liederen in Groninger Museum

6 april 2010

Kurt Weill liederen in Groninger Museum
Passies & Havinga presenteert op vrijdag 9 april a.s. in het Groninger Museum een muzikaal en informatief concert geïnspireerd op de huidige Brücke- tentoonstelling in het museum, waarin het publiek wordt meegenomen naar de vooroorlogse periode in Europa.

Sopraan Gea Passies en pianist Johanan Havinga hebben het programma samengesteld met liederen van de Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill (1900-1950). Weill geldt als één van de grootste twintigste eeuwse componisten op het gebied van het muziektheater. Samen met Bertolt Brecht werd hij in 1928 wereldberoemd door de Dreigroschenoper. Door de opkomst van het nazisme werd Weill gedwongen om Duitsland in 1933 te ontvluchten. Zijn muziek werd verboden en jarenlang bleef het strafbaar om er naar te luisteren. Na twee jaar werkzaam geweest te zijn in Frankrijk vestigde hij zich in Amerika, waar hij de muziek schreef voor tal van grote Broadway musicals.

Kaarten:
Kosten: € 10,00, inclusief museumentree. Kaarten zijn verkrijgbaar in de webshop van het Groninger Museum. Tot vrijdagmiddag 16.00 kunt u kaarten reserveren.
Meer informatie: www.groningermuseum.nl

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie: Evelien Bijlefeld, ebijlefeld@groningermuseum.nl of via 050-3666555, www.groningermuseum.nl.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Vrijdag tot 22.00 uur geopend.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.