Me, Myself and I. Chi Peng, photoworks 2003 - 2010

25 januari 2011

Het Groninger Museum presenteert van 27 maart tot en met 25 september 2011 een fototentoonstelling van Chi Peng (1981). In deze tentoonstelling Me, Myself and I, is zowel vroeg als nieuw werk te zien. Het is Chi Peng’s eerste grote solotentoonstelling buiten China en deze is tevens aanleiding voor het Groninger Museum tot een grote aankoop van zijn werk. In het Groninger Museum was Chi Peng’s werk te zien in de groepstentoonstelling New World Order. Hedendaagse installatiekunst en fotografie uit China, in 2008.

In veel van Chi Peng’s geënsceneerde beelden speelt hijzelf de hoofdrol. Opgroeien en volwassenheid vormen daarbij belangrijk thema’s. Voor Chi Peng betekende dat dat hij, zoals zoveel van zijn leeftijdgenoten, als resultaat van de ‘éénkindpolitiek’ zonder zussen of broers opgroeide. Bovendien was het China van de jaren 80 radicaal anders dan dat van het decennium daarvoor en was Chi Peng‘s generatie de eerste die opgroeide in tijden van economische voorspoed. Zowel de enorme dynamiek, de niet te stuiten vooruitgang van China als ook onderwerpen rond (seksuele) identiteit en bijkomende gevoelens van optimisme, twijfel, onzekerheid en eenzaamheid komen tot uitdrukking in beelden waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten.

Biografie
Chi Peng studeerde in 2005 af aan de Centrale Academie van de Schone Kunsten van Beijing in de richting fotografie. Al tijdens zijn studie werd hij door curator en medecurator van deze tentoonstelling Feng Boyi geselecteerd voor een tentoonstelling in het buitenland. Drie jaar later behoort Chi Peng tot een van de meest gevraagde Chinese fotokunstenaars met tentoonstellingen over de hele wereld.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers of Josee Selbach, telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl  of jselbach@groningermuseum.nl

Beeldmateriaal Chi Peng

Beeldmateriaal Chi Peng (.ZIP)