Museumweekend in het Groninger Museum

30 maart 2011

Zaterdag 2 en zondag 3 april is het weer Museumweekend. Ieder jaar openen musea in heel Nederland hun deuren voor nieuw museumpubliek. De musea bieden korting of gratis toegang en organiseren speciaal voor dit weekend allerlei activiteiten voor jong en oud. Ook het Groninger Museum neemt deel aan dit evenement, dat dit jaar voor de dertigste keer wordt georganiseerd.

Een toegangskaartje kost tijdens het Museumweekend maar 2 euro. Houders van een Museumkaart hebben gratis entree. Hiervoor kan de bezoeker alle tentoonstellingen bezichtigen. Er zijn de volgende activiteiten:

Optreden 'Lenya'
Julia Reinhold is geboren in Amsterdam en woont in Rotterdam. Ze begon als blues/rock zangeres met een punkachtig accent en in het amateurtheater als muzikant en actrice. Ze is als muzikante geschoold aan het conservatorium van Rotterdam. Julia houdt er van uit haar dagelijkse routine te stappen en experimenteert daarom veel. Alle muziek is goed voor haar zolang het maar eerlijk en intens is. Haar muziek bestaat uit een zwerftocht aan improvisaties. Ze bespeelt diverse instrumenten; het is maar net wat het liedje nodig heeft. Ze treedt op met haar vriend Goslink.
Zaterdag 2 april, 16.00 - 18.00 uur.

Aglaya Koika
Dans en theatervoorstelling door Aglaya Koika, met de tentoonstelling ‘Het onbekende Rusland’ als inspiratiebron. In dit speciaal gemaakte theater rondom de tentoonstelling, komen de schilderijen tot leven. Bijzondere performance met kunsten, dans en theater.
Zondag 3 april, 11.00 - 12.00 uur.

Concert door Inessa Kouteinikova en Irina Antonova
Voor de tentoonstelling Het onbekende Rusland reisde Inessa Kouteinikova naar Rusland, op zoek naar Oriëntalistische schilderkunst uit de 19de eeuw. Ze is ook mezzo-sopraan en op 3 april vertolkt zij, samen met Irina Antonova (piano) het volgende programma: Georgische Liederen (1854) van Mikhael Glinka; de Armeense Anthologie (veertiende- en vijftiende-eeuwse kloostermuziek); de vocale suite De Faun en het Herderinnetje van Stravinsky.
Zaterdag 3 april, 15.00 – 16.00 uur.

Informatie over de activiteiten en de tentoonstellingen is te vinden op de website www.groningermuseum.nl

Informatie over andere musea die deelnemen aan het Museumweekend is te vinden op www.museumweekend.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers, telefoon: 050 - 3 666 555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl