Muziek, fotokunst en design in het Groninger Museum

5 oktober 2011

De komende weken is er volop muziek, fotografie en design in het Groninger Museum. Met onder andere de tweewekelijkse zondagochtendconcerten, rondleidingen en activiteiten voor kinderen.

Instaprondleidingen
Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.

Zondag 9 oktober
14.00 uur: Instaprondleiding ‘Architectuur van het Groninger Museum’
15.00 uur: Instaprondleiding ‘Famille Verte’

Zondag 16 oktober
14.00 uur: Studio Job & het Groninger Museum
15.00 uur: Ruud van Empel. Fotowerken 1995-2010.

Zondagochtendconcert
In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium vindt om de zondag een ‘Zondagochtendconcert’ plaats in het museum. De muziek zal passend zijn bij de tentoonstellingen van het moment. Tijdens deze concerten worden tegelijkertijd activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zondag 9 oktober is er klassieke muziek door Luise Lein, Victoria Dmitrieva en Thora Sveinsdottir (zang, piano, altviool).

Zondag 9 oktober, 11.00 uur - 12.00 uur.
Open kinderatelier
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er de mogelijkheid om tijdens de ‘Zondagochtendkoffieconcerten’ een bezoek te brengen aan het kinderatelier. Kinderen kunnen hier, onder begeleiding van een museumdocent, zelf aan de slag om met allerlei materialen te laten zien dat ze kunstenaar kunnen zijn!

Kaarten
Voor meer informatie kunt u kijken op www.groningermuseum.nl/activiteiten. Kaarten voor de activiteiten zijn verkrijgbaar bij de kassa.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers telefoon: 050-3666555. E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl