Nieuw! Museum open op vrijdagavond

11 februari 2008

Het Groninger Museum is sinds januari 2008 iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Op alle vrijdagavonden wordt het Groninger Museum omgetoverd in een ontspannende ontmoetingsplek, waarbij de bar en lounge zijn geopend.

Iedere vrijdagavond vindt er speciaal voor de bezoekers een activiteit plaats, waaronder lezingen en muzikale voorstellingen. De activiteiten zijn altijd gerelateerd aan de tentoonstellingen van het Groninger Museum.

Tijdens de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden staan de vrijdagavonden, natuurlijk, in het teken van Rusland met een diversiteit aan publieksactiviteiten. De tentoonstellingen Russische sprookjes, volksverhalen en legenden en de Antieke Bronzen. Meesterwerken uit het Shanghai Museum zijn ook een groot succes. De tentoonstelling met de betoverende Russische sprookjes heeft op dit moment bijna 60.000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling met de eeuwenoude antieke bronzen voorwerpen heeft de eerste week 10.000 belangstellenden naar het museum gebracht.

Meer informatie over de vele activiteiten in het Groninger Museum kunt u hier vinden op onze website: of in de activiteitengids (verkrijgbaar bij de informatiebalie in het Groninger Museum).

Noot aan de redactie
Voor meer informatie:
Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, 050-3666555, Evelien Bijlefeld, ebijlefeld@groningermuseum.nl, 050-3666555, www.groningermuseum.nl.

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.
Vrijdag tot 22.00 uur geopend.
Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari.