Ploegdag in het Groninger Museum

16 juni 2011

Op zondag 26 juni 2011 wordt voor de achtste keer in het Groninger Museum de Ploegdag georganiseerd. Bijzonder dit jaar is dat op deze Ploegdag ook de tentoonstelling Plattegrond van de kunst en omstreken. De Ploeg en het naoorlogse modernisme in Groningen wordt geopend. De expositie sluit aan bij de lancering van een omvangrijk project. Het Groninger Museum zocht voor het digitaal toegankelijk maken van ‘De verzameling archivalia en documentatie betreffende De Ploeg en het naoorlogse modernisme in Groningen’ de samenwerking met het RHC Groninger Archieven. Zoals ieder jaar wordt tijdens deze dag het Ploegjaarboek gepresenteerd.

Tijdens de Ploegdag zijn er tal van activiteiten voor bezoekers van het museum. In de entreehal wordt vanaf 11.00 uur jazzmuziek gespeeld door het Prins Claus Conservatorium en zijn er instaprondleidingen over de nieuwe Ploegtentoonstelling. Om 13.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend, waarna conservator Mariëtta Jansen een inleiding verzorgt. Kunsthistorica Eva Rovers houdt om 14.00 uur de lezing Helene Kröller-Müller en de ontvangst van moderne kunst in Nederland. Daarna zal Jikke van der Spek in het Info Center uitleg geven over de online toegankelijkheid van het Ploeg- en Werkmanarchief. Vanaf 15.15 uur kunnen bezoekers hun eigen Ploegkunstwerk laten taxeren. Ook de JuniorClub organiseert weer een 'Qunst en Qitsch' met een expert.

Bezoekers die een Ploegkunstwerk meenemen ter taxatie, hebben gratis toegang tot het museum. Meer informatie over de Ploegdag kunt u vinden op www.groningermuseum.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666 555.
E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 18.00 uur. Op maandag gesloten.