Roze Weekend in het Groninger Museum

27 juni 2011

Tijdens Roze Weekend zijn er zowel op vrijdag als op zaterdag activiteiten in het Groninger Museum.

Film: Tadzio
Inclusief meet & greet met regisseur Frans Fransiscus.
Op vrijdag 1 juli is ter gelegenheid van Roze Zaterdag de film Tadzio te zien. Deze korte film van 35 minuten is geregiseerd door Erwin Olaf en Frans Franciscus. De Meet & Greet met Frans Franciscus zal om 15.00 uur plaatsvinden in het auditorium van het Groninger Museum. Maximaal 120 mensen kunnen hierbij aanwezig zijn. De film Tadzio sluit aan bij de expositie van schilderijen van Frans Franciscus in het koorgedeelte van de der Aa kerk.

Verhaal
Een landhuis dient als locatie voor filmopnamen. De al wat oudere hoofdrolspeelster past haar kleding en er worden voorbereidingen voor de opnamen getroffen. Ondertussen zwerft Tadzio, het mongoloïde zoontje van de hoofdrolspeelster, door het huis. De toeschouwer mag uitmaken wat werkelijkheid is en wat droom of fantasie.
Met: Aad Nederlof, Marie Kooyman, Arjan Ederveen, Jan Harxs, Desirée Hubertina Aben, Geert Vissers, Theo van Gogh, Hans van Manen en Tosca Niterink.

De film is doorlopend te zien tussen 10.00 - 18.00 uur, behalve tijdens de meet & greet tussen 15.00-16.00 uur.

Lezing: Roze Zaterdag in het Groninger Museum
Op zaterdag 2 juli om 15.00 uur houdt conservator moderne kunst Ruud Schenk een lezing over het thema ‘Roze zaterdag in het Groninger Museum’. Hoewel er nooit bewust verzameld is op een thema als homoseksualiteit, zijn er in de collectie wel werken die hier meer of minder nadrukkelijk aandacht voor vragen, zoals het werk van Andy Warhol. Een aantal van deze werken komt in deze lezing aan de orde. Ook zal kort aandacht worden besteed aan de huidige tentoonstelling van Chi Peng, een van de weinige beeldend kunstenaars in China die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt.

Zowel de film als de lezing zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666 555.
E-mail: wbouwers@groningermuseum.nl

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 18.00 uur. Op maandag gesloten.

• Chi Peng, Sprinting Forward-2, Groninger Museum