Ruim 200.000 bezoekers voor Groninger Museum

13 december 2011

Afgelopen weekend heeft het Groninger Museum het bezoekersaantal van 200.000 bereikt in 2011. Veel mensen brachten een bezoek aan het gerevitaliseerde gebouw en de tentoonstellingen van de Nederlandse fotokunstenaar Ruud van Empel en van de jonge Chinese fotograaf Chi Peng. Het museum heeft sinds 1994, het jaar waarin het huidige gebouw in gebruik werd genomen, ruim 4 miljoen bezoekers mogen verwelkomen, een gemiddelde van 220.000 per jaar. Hiermee behoort het museum tot de top van de Nederlandse musea.

Economische spin-off
Ruim 60% van de bezoekers is afkomstig uit de randstad en midden-Nederland. Veruit de meeste mensen combineren het museumbezoek met een bezoek aan stad en regio Groningen. Hiermee zorgt het Groninger Museum voor een grote economische spin-off. Opvallend is dat het museum een steeds jonger publiek trekt.

Bestbezochte tentoonstellingen
De tentoonstelling van de Russische schilder Ilja Repin in 2002 trok de meeste bezoekers: ruim 250.000. Andere drukbezochte tentoonstellingen waren Waterhouse (2009), Het Russische Landschap (2004) en Go China! (2008). Deze tentoonstellingen konden rekenen op gemiddeld 140.000 bezoekers.

Huidige tentoonstellingen
Momenteel toont het Groninger Museum de creaties van de wereldberoemde couturier Azzedine Alaïa in de modetentoonstelling Alaïa. Azzedine Alaïa in de 21e eeuw. In het Ploegpaviljoen is werk te zien van Ploegschilder Jan Altink, in de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink 1885-1971). Daarnaast is er aandacht voor design in de spraakmakende expositie Studio Job en het Groninger Museum. In het Starckpaviljoen wordt het bijzondere Chinese porselein Famille Verte getoond.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr/marketing: Willemien Bouwers, telefoon: 050-3666 555. Email: wbouwers@groningermuseum.nl