Startsein voor De Nacht van Kunst & Wetenschap

Maart 2011

Tweede editie De Nacht van Kunst & Wetenschap in binnenstad van Groningen

Na een zeer geslaagde Nacht van Kunst & Wetenschap in 2009 staat de binnenstad van Groningen op 4 juni 2011 wederom geheel in het teken van kunst en wetenschap. De organisatie is in handen van Het Akkoord van Groningen en het Groninger Museum. Op verschillende bijzondere locaties in het centrum worden verrassende combinaties van kunst en wetenschap aangeboden.

Startsein
Aanstaande donderdag 3 maart geeft burgemeester Rehwinkel het digitale startsein voor De Nacht en bouwt het full service internetbureau iWink ter plekke de nieuwe website in één nacht. Tijdens de bouw van de website worden de eerste acts van de volgende editie van De Nacht bekendgemaakt.

Kunst, cultuur en wetenschap
Op dit moment wordt er voor 4 juni hard gewerkt aan een knallende line-up met muziek, wetenschap, dans, kunst, literatuur en theater. Vooral verrassende ontmoetingen tussen deze verschillende disciplines krijgen extra aandacht in de programmering. De Nacht van Kunst & Wetenschap laat de bezoeker op een prikkelende manier kunst, wetenschap en de raakvlakken daartussen ontdekken. Langs de hele route kan men genieten van een gevarieerd programma met spetterende optredens, korte lezingen, workshops en interactieve opstellingen. Ook het Groninger Museum biedt tijdens De Nacht ruimte aan kunst en wetenschap.

Serious Talent
Tijdens De Nacht staat onder andere de ontdekking van nieuw talent centraal.
Door middel van De Nacht van Kunst & Wetenschap positioneert Groningen zich als ‘city of talent’ op het gebied van cultuur en kennis. Nieuw muzikaal talent is onder meer te vinden op het Harmonieplein, waar in samenwerking met Radio 3FM een Serious Talent podium wordt ingericht.

Noot voor de redactie
U bent van harte welkom bij de lancering van de website: Images, Poelestraat Groningen, donderdag 3 maart vanaf 17.00.
Meer info: Bianca Pander, Projectleider De Nacht van Kunst & Wetenschap
06 25 048 526 / bianca@denachtvankunstenwetenschap.nl