Wereldprimeur in Groninger Museum

13 maart 2006

Met gepaste trots presenteert het Groninger Museum een wereldprimeur. Het levensgrote bronzen beeld van supermodel Kate Moss, in een onmogelijke yogahouding, wordt tentoongesteld in de tentoonstelling Marc Quinn. Recent Sculpture van 29 april t/m 27 augustus 2006 in het Groninger Museum. Na deze tentoonstelling in Groningen gaat het beeld naar New York om daar geëxposeerd te worden.

De expositie in het Groninger Museum toont Marc Quinns recente werk. Naast The Complete Marbles dat als pleidooi voor de gehandicapte mens kan worden beschouwd, zijn dat onder meer bronzen popcornbeelden met de titel The Big Bang en Quinns DNA portretten. Ook is de originele levensgrote sculptuur van Alison Lapper (8 months) te zien. Het werk van Quinn is soms spectaculair en confronterend, op andere momenten is het ingetogen en ontroerend. Het thema is echter steeds weer de bezinning op het wonder van het leven.

Alle werken zijn niet eerder in Nederland te zien geweest en tonen de rijkdom en gelaagdheid van één van de meest interessante kunstenaars van deze tijd.

Catalogus: In samenwerking met NAi Uitgevers Rotterdam verschijnt een Nederlands- en Engelstalige 120 pagina’s tellende paperback Marc Quinn. Recent Sculpture over het werk van Marc Quinn. Auteurs zijn Rod Mengham en Sue-an van der Zijpp. Prijs € 25,00.

Noot aan de redactie:
Samenstelling tentoonstelling: Sue-an van der Zijpp, inrichting Mark Wilson

Voor meer informatie:
Josee Selbach, jselbach@groningermuseum.nl, 050-3666555, Jolien Kunst, jkunst@groningermuseum.nl, www.groningermuseum.nl