Activiteiten Boekenweek in het Groninger Museum

7 maart 2012

Op zondag 18 maart zijn in het kader van de Boekenweek diverse activiteiten in het Groninger Museum.

Boekenweekopruiming en postersale
Op zoek naar een leuk cadeau? De museumwinkel ruimt op en biedt allerlei kunstboeken en catalogi voor een koopje aan. Ook is er een postersale: op alle tentoonstellingsposters krijgt u maar liefst 50% korting! Er zijn onder andere grote posters van de exposities Ruud van Empel, Waterhouse en Azzedine Alaïa in de sale te koop.

Een greep uit de boeken die met korting te koop zijn (zolang de voorraad strekt):
•    Andy Warhol, The Last Decade
•    Basquiat
•    Onno Boekhoudt / Why Not Jewellery?
•    Femmes Fatales
•    Het terracottaleger van Xi’an: Schatten van de eerste keizers van China
•    The Unforgettable Fire: 25 years Torch Gallery
•    KarimSpace
•    Jeff Wall: The Complete Edition
•    The Urethra Postcard Art of Gilbert & George 2009 (twee in een cassette)

Auteurs aan het woord
Emma Wilson en Janique Gorter, de makers van het boekje ‘Ga je mee naar het Groninger Museum’, zijn op zondag 18 maart in het museum. Om 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur vertellen zij in het Auditorium over de totstandkoming van het boekje. Het boekje is gemaakt voor jonge kinderen die het Groninger Museum bezoeken of gaan bezoeken, maar ook kinderen die van verhaaltjes met dieren houden vinden dit vaak een leuk boek. Tussen de inleidingen door zijn beide auteurs in de entreehal van het museum aanwezig om het boekje te signeren. 'Ga je mee naar het Groninger Museum' is dan ook te koop.
18 Maart, Auditorium, 11.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur, gratis voor museumbezoekers