Al ruim 25.000 bezoekers voor tentoonstelling Painting Canada in Groninger Museum

13 augustus 2012

Sinds de opening op 29 juni 2012 hebben ruim 25.000 mensen de tentoonstelling Painting Canada – Tom Thomson and the Group of Seven bezocht. De tentoonstelling biedt een overzicht van de bijzondere schilderkunst van de Group of Seven, een kunstenaarsgroep die aan het begin van de twintigste eeuw in Canada ontstond en tot ongeveer 1933 bleef bestaan. De werken zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest. Het Groninger Museum is verheugd met dit bezoekersaantal.

Naast Painting Canada is ook werk te zien van de spraakmakende Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen. Liefhebbers van beeldende kunst kunnen in het museum terecht voor de kleurrijke expositie van de Chinese kunstenares Yin Xiuzhen. In het Ploegpaviljoen wordt de regionale schilderkunst van De Ploeg getoond. Deze werken hebben verrassende overeenkomsten met de werken uit de tentoonstelling Painting Canada. Daarnaast is er aandacht voor porselein in de tentoonstelling Draken en Lange Lijzen – Chinees porselein uit de eigen collectie.

Film en muziek bij Painting Canada
In het museum is de film West Wind. The Vision of Tom Thomson uit 2011 te zien, geregisseerd door Michèle Hozer en Peter Raymont. De film vertelt aan de hand van kunstwerken en archiefmateriaal over het leven en de mysterieuze dood van Tom Thomson. De documentaire werd tijdens het Amsterdam Filmfestival bekroond met de prijs voor ‘Beste documentaire’. Daarnaast kunnen bezoekers gebruikmaken van de muzikale audiotour: hierop staat zowel gesproken achtergrondinformatie als muziek. Artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Ryan Lee Crosby, I Am Oak, Siskiyou en Audiotransparent, schreven liedjes bij schilderijen uit de tentoonstelling.

Subsidiënten: Gemeente Groningen, Provincie Groningen.
Hoofdsponsor: SHELL Nederland B.V.
Sponsoren: De Bijenkorf, Stichting Beringer Hazewinkel, Vrienden Van Het Groninger Museum, Canadese Ambassade in Nederland, RBC Wealth Management (Royal Bank of Canada).
Begunstiger: BankGiro Loterij, Prins Bernhard Cultuurfonds.

------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.