Andreas Blühm nieuwe directeur Groninger Museum

16 mei 2012

De Raad van Toezicht van het Groninger Museum heeft de heer Andreas Blühm (53) benoemd tot de nieuwe directeur van het Groninger Museum. De Ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht. De medewerkers van het Groninger Museum zijn verheugd over de komst van de heer Blühm. De nieuwe directeur zal omstreeks maandag 3 september 2012 met zijn werkzaamheden beginnen in het Groninger Museum.

Dr. Andreas Blühm is geboren in Berlijn in 1959 en groeide op in Bremen. Sinds 2005 is hij directeur van het Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud in Keulen. Na zijn studie Kunstgeschiedenis, Moderne Geschiedenis en Klassieke Archeologie in Tübingen en Berlijn ( Freie Universität), werkte hij in het Museum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis van de Hansestadt Lübeck, de Ostdeutsche Galerie in Regensburg en het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het Van Gogh Museum was hij Hoofd Presentaties en verantwoordelijk voor het tentoonstellingsbeleid van 1993-2005.

Met Andreas Blühm haalt het Groninger Museum een directeur binnen met een internationale reputatie en uitstraling.
Zijn aanwezigheid in Groningen versterkt de positie van het Groninger Museum als nationaal en internationaal podium en kan de positie van het museum ook naar het Oosten toe verder versterken.
Blühm is een specialist in 19e eeuwse kunst en voegt zo een verbreding toe aan de in het museum aanwezige expertises.
In zijn vorige posities heeft Blühm bewezen een bevlogen museumman en sterk manager te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Groninger Museum: Josee Selbach 050 3666555, jselbach@groningermuseum.nl