Doe mee aan de Fashion ontwerpwedstrijd van het Groninger Museum!

1 februari 2012

Verdient jouw modetalent een plek in het Groninger Museum? Doe dan mee aan de Fashion ontwerpwedstrijd! Ontwerp een jurk voor barbie en wie weet kiezen modeontwerper Iris van Herpen en ELLE hoofdredacteur Cécile Narinx jouw ontwerp uit als winnaar!

Deelname
De opdracht is: Ontwerp een jurk voor barbie. Laat je inspireren door de tentoonstellingen van Azzedine Alaïa of Iris van Herpen in het Groninger Museum. Er zijn drie categorieën: kinderen, jongeren en volwassenen. Je kunt meedoen tot 6 mei 2012. De winnaars krijgen niet alleen mooie prijzen zoals een Fashion cheque, maar hun ontwerpen worden ook nog eens tentoongesteld in het museum en gepubliceerd in het Museummagazine. De inschrijving is geopend en deelname is gratis.

Azzedine Alaïa
Tot en met 6 mei 2012 is de tentoonstelling Azzedine Alaïa in de 21e eeuw te zien. Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sexappeal. De tentoonstelling toont zijn prachtige modecreaties van de afgelopen tien jaar.

Iris van Herpen
Vanaf 24 maart 2012 is de eerste grote solotentoonstelling van Iris van Herpen te zien. Iris van Herpen is een van de spraakmakende jonge ontwerpers van dit moment. Zij staat bekend om haar opvallende creaties waarbij zij traditioneel vakmanschap combineert met gedetailleerd handwerk en innovatieve technieken. Zij exposeert in binnen- en buitenland en was afgelopen jaar winnares van de Dutch Design Award en de Mercedez Benz Dutch Fashion Awards.

Mediapartner
Dagblad van het Noorden.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier kun je vinden op
www.groningermuseum.nl/fashion-ontwerpwedstrijd-0

De wedstrijd is ook te volgen via
Facebook: www.Facebook.com/FashionOntwerpwedstrijd en
Twitter: @modewedstrijd

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag 10.00 – 17.00 uur. Op maandag gesloten.