Gratis toegang tot het Groninger Museum tijdens het Museumweekend!

11 april 2012

Ook dit jaar neemt het Groninger Museum weer deel aan het jaarlijkse Museumweekend op zaterdag 14 en zondag 15 april. Aan dit feestelijke weekend doen bijna 500 musea mee die vaak verrassende activiteiten organiseren. Het thema van dit jaar is Laat je verrijken door het museum.

Modeliefhebbers komen tijdens het Museumweekend ogen tekort in het Groninger Museum. Niet alleen zijn de prachtige creaties van de beroemde couturier Azzedine Alaïa te zien, ook worden de spraakmakende ontwerpen van modeontwerpster Iris van Herpen getoond. Daarnaast is er bijzonder Chinees porselein te zien in de tentoonstelling Famille Verte. Bewonderaars van het Groninger landschap kunnen in het museum terecht voor de schilderkunst van Ploegschilder Jan Altink.

Op zondag 15 april 2012 zijn er twee instaprondleidingen:
14.00 - 14.45 uur Museumarchitectuur
15.00 - 15.45 uur Iris van Herpen
Kaartjes à € 2,50 zijn verkrijgbaar bij de kassa. De rondleiding start bij de informatiebalie in de benedenhal.

Kijk voor meer informatie op www.groningermuseum.nl

Openingstijden
Het Groninger Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

--------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl