Groninger Museum dinsdag weer geopend voor bezoekers

6 januari 2012

Het Groninger Museum gaat dinsdag 10 januari weer open voor bezoekers. Na een dreigend hoge waterstand was het museum genoodzaakt de drie tentoonstellingen in de benedenzaal te verplaatsen naar de bovenzaal en het depot in de gouden toren. De komende dagen wordt het waterpeil nauwkeurig in de gaten gehouden. Indien het peil stabiel blijft of daalt, worden de tentoonstellingen maandag 9 januari opnieuw ingericht. Zowel de kunstwerken als het gebouw van het Groninger Museum hebben geen enkele schade opgelopen.

Bezoekersaantal
In 2011 bezochten in totaal 214.000 mensen het museum. Het museum heeft sinds 1994, het jaar waarin het huidige gebouw in gebruik werd genomen, ruim 4 miljoen bezoekers mogen verwelkomen, een gemiddelde van 220.000 per jaar. Hiermee behoort het museum tot de top van de Nederlandse musea. Ruim 60% van de bezoekers is afkomstig uit de randstad en midden-Nederland.

Huidige tentoonstellingen
Momenteel toont het Groninger Museum de creaties van de wereldberoemde couturier Azzedine Alaïa in de modetentoonstelling Alaïa. Azzedine Alaïa in de 21e eeuw. In het Ploegpaviljoen is werk te zien van Ploegschilder Jan Altink, in de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971). Daarnaast is er aandacht voor design in de spraakmakende expositie Studio Job en het Groninger Museum. In het Starckpaviljoen wordt het bijzondere Chinese porselein Famille Verte getoond.