Groninger Museum start cursus kunst, kunstgeschiedenis en cultuur

26 april 2012

Het Groninger Museum start in september de cursus ArtPlus. Deze cursus behandelt op speelse en inspirerende wijze een aantal thema’s uit de kunst(geschiedenis). De actuele tentoonstellingen en de collectie van het Groninger Museum vormen hierbij de directe aanleiding, zoals Painting Canada en de solotentoonstel¬lingen van de Chinese kunstenares Yin Xiuzhen en de jonge Nederlander Marc Bijl. Maar ook de realistische kunst zoals die wordt getoond in Museum De Buitenplaats in Eelde staat op het programma, evenals een bezoek aan het depot van het Groninger Museum.

Inhoud van de cursus
Aan de hand van een aantal thema’s worden kunstwerken uit vele eeuwen en landen aaneen¬geregen tot een concreet en logisch verhaal. De behandelde kunstwerken behoren tot de highlights uit de regionale en internationale kunstgeschiede¬nis. Waar mogelijk komen ze uit het depot van het Groninger Museum, of zijn ze vanuit het buitenland overgekomen en nu in een tentoonstelling te zien. In de cursus worden zij gerangschikt naar spanning tussen abstractie en figuratie, fantasie en realiteit, ratio en emotie, natuur en cultuur. Dan blijkt bijvoorbeeld de Canadese Group of Seven dezelfde natuurbeleving te hebben als leden van De Ploeg.

Bekijk hier het cursusaanbod.

Informatie
De cursus is voor iedereen toegankelijk. De cursus wordt gegeven door kunsthistoricus Geert Pruiksma, directeur van Museum De Buitenplaats in Eelde en conservatoren van het Groninger Museum. De bijeenkomsten zijn op vrijdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het Groninger Museum, van 21 september tot en met 16 november 2012, behalve op 26 oktober. Kijk voor meer informatie op: www.groningermuseum.nl of via mail: cursus@groningermuseum.nl  Aanmelden kan via de webshop.

-------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag en Koninginnedag gesloten.