Groninger Museum werkt succesvol samen

11 december 2012

Het Groninger Museum laat zien hoe belangrijk samenwerking is. Voor culturele instellingen is samenwerking nuttig omdat het een bundeling van krachten en creativiteit is. De bezoeker profiteert hiervan omdat de samenwerkingen een extra beleving bieden. Met die gedachte zijn er samenwerkingen ontstaan met de Rijksuniversiteit Groningen, NP3, Het Prins Claus Conservatorium en Academie Minerva. Komende woensdag beleven ruim 300 vrienden van het Groninger Museum en het Noord Nederlands Orkest een exclusief concert in het Coop Himmelb(l)au paviljoen. De avond was binnen enkele dagen volgeboekt.

Strindberg symposium
Ter gelegenheid van het Strindbergjaar 2012 organiseert de afdeling Scandinavische Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen op dinsdag 11 december in samenwerking met het Groninger Museum een symposium. De Zweedse auteur August Strindberg (1849-1912) staat bekend als de grootste schrijver in de Zweedse literatuurgeschiedenis. Daarnaast was hij kunstenaar, dramaturg, fotograaf, journalist en opiniemaker. De tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 bevat  drie prachtige schilderijen van Strindberg.

NP3
Samen met NP3, podium voor hedendaagse experimenterende kunst , uit Groningen is het Groninger Museum een zoektocht gestart naar jong talent. Het project is getiteld Young Grunn Artists II. Het omvat een traject met als doel talentontwikkeling, professionalisering en het vergroten van de zichtbaarheid van jonge Groninger kunstenaars. Het is de eerste keer dat een museum en een presentatie-instelling op deze manier een samenwerking aangaan.

Het Prins Claus Conservatorium
Afgelopen zaterdag werd tijdens de opening van de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 een bijzondere samenwerking met het NAIP Ensemble (New Audiences and Innovative Practices) van het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen, gepresenteerd. Speciaal voor de tentoonstelling schreven de masterstudenten  een stuk, dat tijdens de opening werd gespeeld.

Groninger Museum Live!
Kunst, muziek, dans en poëzie smelten samen tijdens dit verrassende event. Dichters, muzikanten en dansers hebben zich laten inspireren door de kunstwerken uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Tijdens dit festival, dat op vier vrijdagavonden plaatsvindt, zijn er presentaties van studenten van Academie Minerva. Ook is er een uitvoering  van het NAIP Emsemble van het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen.

Festivals
Tijdens Eurosonic 2013 treden een aantal bands op in het museum. Daarnaast is het Groninger Museum één van de deelnemende instellingen aan het Time Shift Festival. Dit culturele festival vindt plaats van 24 mei tot en met 2 juni 2013. Ook is het Groninger Museum ieder jaar één van de deelnemers van De Nacht van Kunst en Wetenschap, georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555


Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag, 25 december, 31 december en 1 januari  gesloten.