Live muziek & kunst in het Groninger Museum

9 mei 2012

Op zaterdag 19 mei is de vierde en voorlopig laatste editie van Groninger Museum Live! De muzikanten schreven in opdracht van het Groninger Museum liedjes bij de werken van Ploegschilder Jan Altink en andere tentoonstellingen. Dit minifestival geniet bekendheid door de internationale programmering van lo-fi en indie folk muziek die elders niet gauw te horen is. Ook is er veel aandacht voor talent uit de stad Groningen.

Deze avond treden maar liefst vijf acts op in het museum.
Rykarda Parasol (San Francisco/Parijs) is een zangeres met heel diverse culturele achtergronden: haar roots zijn Polen, Israel en de Verenigde Staten. Ze is een opvallende platinablonde verschijning, die met een zware stem ontroerende en duistere liedjes maakt over haar leven. Muzikaal is ze verwant aan Tom Waits en Nick Cave. Ze wordt begeleid door Sarah Thorpe (zang) en Aleksander Ivanov (akoestische gitaar).

Uit Montreal, Canada komt Elfin Saddle over: een kwartet rond het kunstenaarspaar Emi Honda en Jordan McKenzie. Naast een muzikaal bijzonder optreden, in het Japans en Engels, tonen zij hun film Wurld: hun visie op de beschaving in een opvallende kruising tussen animatie en realisme.

Lina Paul uit Berlijn vertolkt haar eigen weemoedige muziek met behulp van gitaar en geluidsrecorder. Ze schreef ook een song voor het Groninger Museum.

De Groningse singer-songwriter I took your name brengt een aantal liedjes akoestisch ten gehore. Hij neemt deel aan de komende muziektoer bij de tentoonstelling Painting Canada (vanaf 30 juni), zowel solo als als lid van de bekende band Audiotransparent.

Eveneens uit Groningen afkomstig is de vijfkoppige band New Red Fading. Hun optreden staat in het teken van een preview op hun komende eerste cd en bevat hun bijdrage aan de tentoonstelling van Jan Altink.

Op de facebook pagina van het Groninger Museum is een korte preview-clip van al deze artiesten te zien.

Kaartverkoop
De avond begint om 20.00 uur (deur open om 19.30 uur). Kaartjes kosten 7,50 euro op de avond aan de deur, voorverkoop bij Plato en Groninger Museum; studenten 5 euro.

Meer informatie: www.groningermuseum.nl

Noot voor de redactie
Rykarda Parasol en Chris van der Ploeg (I took your name) zijn beschikbaar voor interviews.
Voor meer informatie en het aanvragen van persaccreditaties kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl

telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten.