Muziek, mode en jong talent in het Groninger Museum

16 april 2012

Kunstzinnigheid en creativiteit staan de komende weken voorop in het Groninger Museum. Kinderen kunnen hun eigen modecreatie maken en studenten van Academie Minerva houden een salonavond in het teken van muziek, mode en jong talent.

Salonavond Academie Minerva
Studenten van Academie Minerva presenteren eenmalig een salonavond. Deze inspirerende avond is voor iedereen toegankelijk en staat in het teken van beeldend werk, muziek en performances van jonge talenten. Naast dit programma is er ook de mogelijkheid om de tentoonstelling van Iris van Herpen te bekijken.
Donderdag 19 april, 19.30 uur. Meer informatie: salonavond

Activiteit voor kinderen: Spotlight!
In de workshop duiken kinderen onder leiding van een museumdocent in de tentoonstelling van creatief brein Iris van Herpen. Daarna gaan ze zelf aan de slag in het kinderatelier. Op een echte catwalk showen ze daarna hun eigen creatie. De workshop is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, met één van hun ouders, ooms, tantes, opa's of oma's.
Zondag 22 april, 12.30 – 16.30 uur. Meer informatie: Spotlight

Instaprondleidingen
Iedere zondag zijn in het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.
Zondag  22 april
14.00 – 14.45        Famille Verte
15.00 – 15.45        Iris van Herpen
Zondag 29 april
14.00 – 14.45        Architectuur van het museum
15.00 – 15.45        Azzedine Alaïa

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling
Communicatie/pr:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag en Koninginnedag gesloten.