Muziekfestival Groninger Museum Live 3 op zaterdag 24 maart

5 maart 2012

Het Groninger Museum presenteert de derde avond met live muziek en kunst op zaterdag 24 maart 2012. Op dit minifestival zijn er optredens van Awkward i, Bird on the Wire, Oliver Oat en het speciaal uit de Verenigde Staten overgekomen duo Ormonde. Alle vier schreven zij liedjes bij de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971), die via een muziektoer in het museum te beluisteren zijn. Awkward i, Bird on the wire en Ormonde schreven ook liedjes voor het Van Gogh Museum in Amsterdam, waar zij eveneens optredens verzorgen, in samenwerking met het Groninger Museum.

Awkward i
Awkward i is het geesteskind van de van oorsprong Groningse liedjesschrijver Djurre de Haan, voor sommigen wellicht beter bekend als de vroegere bassist van Alamo Race Track. De Haan is al sinds 2000 bezig met het maken van zijn eigen muziek. Hij stond op grote festivals en was te zien in De Wereld Draait Door. De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Hij schrijft tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen.

Bird on the Wire
Met oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon maakt Bird on the Wire muziek over kleine prinsessen en cowboys op zee. De drie dames van Bird on the Wire maken luisterliedjes met een melancholisch karakter, die overal op hun plaats zijn. Het liedje Noise of a quiet man voor Portret van H.N. Werkman van Jan Altink werd, samen met een videoclip, door hen uitgebracht als 7-inch single.

Oliver Oat
Oliver Oat is een muzikaal soloproject uit Rotterdam van Joost de Jong. De muziek van Oliver Oat, vaak begeleid door piano, accordeon en ukelele, is geworteld in Europese folk en kent invloeden van Amerikaanse vaudeville tot artiesten als Tom Waits en Björk.

Ormonde
Ormonde is een nieuw duo bestaande uit Robert Gomez uit Texas op gitaar en Anna-Lynne Williams uit Seattle (gitaar, zang).  Anna-Lynne leverde onder de naam Trespassers William een bijdrage aan de Altink tentoonstelling. Deze band bestaat al zo’n 15 jaar en maakt dromerige muziek met beeldende teksten. Hun muziek is vaak gebruikt in bekende tv-series en films. Dit is de eerste keer dat zij in Nederland optreden. In samenwerking met Wishful Music is een kleine tournee georganiseerd door Nederland en Duitsland.

Kaarten
Kaartjes à 7,50 euro te verkrijgen bij het Groninger Museum (winkel en webshop) en Plato Groningen; op de avond zelf aan de deur. Deuren open vanaf 19.30 uur, eerste optredens vanaf 20 uur.