Ook in 2012 volop activiteiten in het Groninger Museum

3 januari 2012

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Ook voor het Groninger Museum. Het komende jaar staan er weer vele mooie tentoonstellingen en interessante activiteiten op het programma. U bent van harte welkom, ook in 2012!

Instaprondleidingen
Iedere zondag zijn in het Groninger Museum twee instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker.
Zondag 8 januari
14.00 – 14.45        Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971)
15.00 – 15.45        Architectuur van het Groninger Museum
Zondag 15 januari
14.00 – 14.45        Studio Job
15.00 – 15.45        Azzedine Alaïa
Zondag 22 januari
14.00 – 14.45        Famille Verte
15.00 – 15.45        Architectuur van het Groninger Museum

Lezing over de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971)
Door: Mariëtta Jansen, conservator twintigste-eeuwse kunst en De Ploeg.
Jan Altink geldt binnen De Ploeg als de landschapsschilder bij uitstek. Zijn karakteristieke landschappen met hoge horizonten en in de verte verdwijnende wegen en sloten, zijn haast programmatisch voor de expressionistische wijze waarop de kunstenaars van De Ploeg het Groningerland tot onderwerp verhieven. Altink verbeeldde de weidsheid van het Groninger Hogeland in expressieve kleuren, de arbeiders die het land bewerken benadrukken nog eens de uitgestrektheid van het landschap, met hier en daar een boerderij, een groepje bomen of kerktoren aan de einder; hij schilderde iconen van het Groninger Hogeland.
Woensdag 18 januari, 14.00 – 15.00 uur.

Groninger Museum Live - Eén jaar wishfulmusic
Groninger Museum Live is live muziek in kleine setting in de museumzalen van het Groninger Museum. Op 21 januari 2012 staat de tweede versie van dit sympathieke minimuziekfestival gepland. De mensen van wishfulmusic hebben iets te vieren en organiseren deze avond. De Noorse band Philco Fiction en de Nederlands/Ierse band House of Cosy Cushions, deelnemers aan de muziektour, zullen naast Hartog Eysman en No Ninja Am acte de présence geven. Richard Bolhuis maakt de installatie FEVER.
Zaterdag 21 januari, 19.30 uur.

Kinderactiviteit: Made in China
Samen met een museumdocent ontdekken de kinderen het Verre Oosten in het Starckpaviljoen. Ze zien prachtige borden en vreemde voorwerpen, versierd met bladgoud en de kleur groen. In het kinderatelier gaan ze vervolgens zelf aan de slag om een eigen kunstwerk te maken. Met drukinkt, een roller en een sjabloon maken de kinderen een print van hun zelf ontworpen vaas.  Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Zondag 22 januari, 14.00 – 16.00 uur.

Kaarten voor de activiteiten zijn verkrijgbaar in de webshop.