Programma Groninger Museum tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap

25 mei 2012

De derde editie van het festival waarin kunst en wetenschap centraal staan, belooft een geweldige en vooral gezonde editie te worden. In het Groninger Museum kunnen festivalgangers terecht voor onder andere een DJ –workshop, muziek, cabaret en wetenschap. 

De grote Healty Ageing Show
De spelers van Stranger Things Have Happened spelen een comedy show waarin de thema’s van Healthy Ageing in een snelle serie scènes voorbij komen. Stranger Things Have Happened komt met een show vol onverwachte situaties, grappige scènes en anekdotes.

Enge Buren
Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in waanzinnige muzikale persiflages en karikaturen. Met Enge Buren (bekend van ‘‘k heb zo’n zin in een pizza Calzone’) duik je in een adembenemende rollercoasterride de wereld van de popmuziek in.

Awkward I
De man achter Awkward I, of awkward i zoals hij het zelf prefereert, is Djurre de Haan. In het Groninger Museum brengt hij naast gevoelige, verstilde gitaarliedjes ook volle popsongs met veel arrangementen.

Case Mayfield
De gitaarliedjes van Case Mayfield kenmerken zich door subtiele folk-invloeden en rauwe randjes. Ze zijn puur en minimaal, maar raken je recht in het hart. Zijn muziek is soms experimenteel en altijd vol passie.

DJ-workshop
Het MendiniRestaurant staat in het teken van Dj-en voor dummies. Scratchen, mixen, beatmatchen… Wyboud Stijns, al twintig jaar DJ, leert je alles wat de DJ op  het podium doet. Er is een demonstratie van samplekoning Eboman. Psycholoog Wouter van Dam laat met zijn Machine zien hoe elektronische muziek en intuïtie samenkomen. Steve Mensink bouwt zijn eigen controllers. Jan Klug, hoofddocent Interactive Media and Environments, sluit af met een Max for Live-performance.

Winnaar Pop Groningen Talent Award: Elle Alpha
Elle Alpha is het alter ego van de aanstekelijk enthousiaste singer/songwriter Ella Stoffers en haar band uit Groningen. Hun bluespop is een combinatie van melodramatische popsongs en bluesy rockliedjes. Met hun ongeremde speelplezier overtuigden zij de jury van de Pop Groningen Talent Award.

Houses
Melancholisch, met plotselinge wisselingen tussen rustig en energiek. Zo klinkt de alternatieve indiepop van de jonge band Houses. De vocalen van zangeres Ella van der Woude zijn soms breekbaar, en soms juist krachtig en vol emotie.

LAUW
LAUW, afgekeurde en alleenstaande liedjes. Ella Wonder, Myrle Kloens en Moira Mirck spelen liedjes die heel lang geen band hadden. Met LAUW spelen deze talentvolle dames de eenvoudige, grappige weesliedjes op piano, accordeon, gitaar, xylofoon, ukelele, mandoline, akoestische basgitaar en viool.

Zomerse wintermuziek
De band Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Met gitaar, mondharmonica en harmonieuze zang maken ze prachtige, kleine liedjes, die je in het hart raken en je lang zullen bij blijven. Bij het maken van hun muziek laten zij zich inspireren door Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Neil Young.

Kippenvel
Tjeerd Bomhof ken je van de band Voicst en van zijn solo-project Dazzled Kid. Tijdens De Nacht laat de Amsterdamse Bomhof iedereen in het Auditorium kippenvel krijgen door zijn prachtige pure luisterpop.

Wetenschap

KNAW Academici aan het woord
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en De Nacht presenteren de Academische Kwartiertjes door de toppers van de Akademie. De lezingen zijn kort en visueel en na de presentaties is er nog ruimte voor een academisch vragenkwartiertje.

Zichtbaar!
Micro-organismen, je ziet ze niet maar ze zijn dichterbij dan je denkt. Ze maken direct deel uit van onze wereld en zitten overal op, om en in ons. In een verluchtigd ‘wetenschappelijk college’ zal de charmante professor microbiologie Jan Kok deze magische wereld ontsluiten en zichtbaar maken.

De Kunst van het loslaten
In de Workshop Weggooien leert professional organizer Manita Overweg je afstand te doen van overbodige spullen en laat ze je nadenken over de gevolgen van teveel spullen. Want wanneer je durft afstand te doen van de materie, ontstaat ruimte voor jou!

Over De Nacht van Kunst & Wetenschap
De Nacht vindt plaats op zaterdag 2 juni op 14 locaties in de binnenstad van Groningen. Beleef een nacht vol muziek, theater, dans, kunst, wetenschap & crossover. Geniet van maar liefst 200 verschillende lezingen, optredens, workshops en bijzondere experimenten.

Kaarten zijn nu te koop op www.denachtvankunstenwetenschap.nl
Noot voor de redactie:
De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband het Akkoord van Groningen en het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Het Akkoord van Groningen bestaat uit de volgende partners: Universitair Medisch Centrum Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Gemeente Groningen.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bianca Pander / Bernou Ozinga

Bianca Pander
Projectleider, tel. 06 250 48 526
bianca@denachtvankunstenwetenschap.nl
 
Bernou Ozinga
Programmering en productie, tel. 06 14 514 348
bernou@denachtvankunstenwetenschap.nl