Capita Selecta: verrassende keuze uit eigen collectie in Groninger Museum

19 april 2013

Van 19 april tot en met 22 september 2013 toont het Groninger Museum een keuze uit de eigen collectie.  Hierbij worden meerdere genres door en naast elkaar getoond: hedendaagse fotografie en design, regionale kunstgeschiedenis naast sterren uit de internationale kunstwereld.

Deze wijze van presenteren is geheel in lijn met de verzamelgeschiedenis en het postmoderne gebouw van het Groninger Museum, dat immers ook een mix van verschillende stijlen en genres is. Er wordt hier geen chronologisch verhaal gepresenteerd maar een verrassend spel van overeenkomst en contrast, van traditie en vernieuwing, van provocatie en verstilling. Er wordt werk getoond van Jake & Dinos Chapman, Marga Weimans, Andy Warhol en Marc Quinn. Ook is er aandacht voor fotografie van Anton Corbijn, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en Blommers & Schumm.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag en Koninginnedag (30 april 2013) gesloten.