Groninger Museum en wishfulmusic muziekavond

5 september 2013

De muziekavonden van het Groninger Museum en wishfulmusic staan bekend om de bijzondere artiesten en de sfeervolle locaties in het gebouw. Op zaterdag 5 oktober is de eerste muziekavond van het nieuwe seizoen. Er zijn optredens van Ryan Lee Crosby (Boston, USA), Binoculers (Hamburg), Ben Salter (Brisbane, Australië), Mindpark (NL) en Hummingville (NL). De artiesten geven onder meer een preview van hun bijdrage voor de audiotour van de wintertentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Ryan Lee Crosby is een songwriter, multi-instrumentalist, record producer en muziekleraar uit Boston. Hij treedt op als solo-artiest maar ook vaak met andere bands. Zijn muziek varieert van psychedelische rock en experimentele gitaarmuziek tot pop-folk. Crosby werkte al eerder voor het Groninger Museum: hij schreef songs voor schilderijen van Jan Altink en maakte hier video’s van.

Binoculers is Nadja Rüdebusch uit Hamburg, die sinds 2007 optreedt onder die naam. Ze is een minimalistisch singer songwriter, die met diverse effecten en loops een breed muzikaal spectrum creëert. Ook Binoculers levert een song bij een schilderij van de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet. Dit nummer verschijnt tevens op de cd die bij de tentoonstelling verkrijgbaar is.

Ben Salter is een muzikant uit Brisbane, Australië. Hij speelde in vele Australische bands, maar treedt tegenwoordig ook solo op. Recent verschenen de solo cd The Cat en de ep European Vacation, met mooie gelaagde popliedjes. Deze songs schreef hij tijdens reizen in heel Europa, waar hij met lokale muzikanten samenspeelde. Salter werkt ook mee aan Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Rebecca Sier en Ralph Timmermans treden op onder de naam Mindpark. Mindpark is op dit moment bezig met de opvolger van hun alom geprezen debuutalbum We Will Adapt, vol avontuurlijke popsongs, compromisloze trips, gelaagde gitaren, meerstemmige zang en verslavende melancholie. Speciaal voor deze gelegenheid laten Rebecca en Ralph met z’n tweeën en de nodige elektronica een aantal van de nieuwe nummers horen. Zij traden al eerder op tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap en leveren een bijdrage aan Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Hummingville is een band uit Rotterdam rondom zangeres Mink Quispel. Hun muziek is speels, warm en ook een beetje melancholisch. Vorig jaar verscheen hun debuut With an elephant in a room. Ook Hummingville schrijft een song voor de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Datum: 5 oktober 2013
Deuren open: 19.30 uur
Tickets: 7,50 euro
Tickets zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op www.groningermuseum.nl , bij Plato Groningen, op de avond aan de deur.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/PR:
Willemien Bouwers
wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten.

• Binoculers