Groninger Museum LIVE!

10 januari 2013

Kunst, muziek, dans en poëzie smelten samen tijdens dit verrassende festival. Dichters, muzikanten en dansers hebben zich laten inspireren door de kunstwerken uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Tijdens vier vrijdagavonden kunnen bezoekers genieten van optredens, performances en korte voorstellingen. Groninger Museum LIVE bruist!

Het Groninger Museum daagt muzikanten, dansers en dichters uit om zich te laten inspireren door de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Deze tentoonstelling is een ode aan de Noordse volken, culturen en landschappen. Bij veel mensen roept dit het beeld op van koude, strenge winters met veel sneeuw en bevroren meren. Maar ook van knusse huisjes middenin de natuur, waar mensen samen zijn en elkaar warmhouden bij het vuur. Een tentoonstelling die iedereen met een creatieve geest inspireert en stimuleert om ook zijn of haar kunst uit te dragen.  Het museum biedt jong talent een podium om hun talenten in een bijzondere omgeving te laten zien. Er wordt samengewerkt met het Noord Nederlands Orkest, het Prins Claus Conservatorium en Academie Minerva. Ook zijn er internationaal bekende artiesten vertegenwoordigd. Iedere avond staat een thema uit de tentoonstelling centraal.

Met: Aafke Romeijn / Stranger Things Have Happened / Mattanja Joy Bradley / Jet Langerak / Aglaya Koika / Tamar Lewis / Richard Bolhuis (House of Cosy Cushions) / NNO / Mirjam Zuiderveld en Egbert Hovenkamp / Royal Parks / Sulahue / Christopher Paul Stelling / Youri Blow / houses / en vele anderen.

Data: 1 februari, 1 maart, 5 april en 3 mei 2013.
Tickets: € 12,50. Studenten: € 10,00. Passepartout voor vier avonden: € 35,-. Tickets zijn verkrijgbaar in de museumwinkel, op de avond zelf  en via de website van het Groninger Museum.
Meer informatie: www.groningermuseum.nl 

Met dank aan
Stichting Fondsbeheer Culturele Relatie-evenementen Gasunie en GasTerra, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, de BankGiro Loterij.
------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en het aanvragen van persaccreditaties en interviews kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 510.

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten.