Groninger Museum opent nieuwe museumwinkel

8 november 2013

Op vrijdag 8 november om 11.00 uur wordt de nieuwe museumwinkel van het Groninger Museum geopend. De winkel  wordt gerund door CEDON Museumshops. CEDON heeft meerdere vestigingen in musea in Duitsland, waaronder het  Joods Museum Berlijn, de Staatsgalerie Stuttgart en de Hypo-Kunsthalle in München. Daarnaast heeft CEDON een designshop op de luchthaven van München en in het centrum van Hamburg. De vestiging in het Groninger Museum is de eerste vestiging in Nederland.

De museumwinkel beslaat ruim 80m2 en heeft een gevarieerd en breed aanbod aan (kunst)boeken, design en luxe cadeau-artikelen, geschikt voor iedere portemonnee.  In samenwerking met het museum wordt een assortiment samengesteld dat past bij de tentoonstellingen. Met deze uitbreiding komt het museum aan de wensen van de bezoekers tegemoet. 

Expertise
Het runnen van de museumwinkel is geen museale kerntaak, de expertise ligt vaak elders. Door het uitbesteden van de winkel aan CEDON is continuïteit gewaarborgd en de kennis, het assortiment en de financiële weerbaarheid zijn aanwezig om van de museumwinkel in het museum een succes te maken.

Het Groninger Museum is verheugd met de samenwerking met CEDON. Andreas Blühm, algemeen directeur: “Een winkel is meer dan de commerciële afdeling van een museum. Het is ook deel van de educatieve missie. In een goede winkel kunnen de bezoekers zelf de keuzes maken en met kaartjes en souvenirs bij wijze van spreken een eigen verzameling samenstellen.”

Vanwege de feestelijke opening zijn er kortingsacties in de winkel.

Inrichting
Het winkelinterieur is ontworpen en gerealiseerd door Vorm Martini uit Groningen. Hierbij is het karakteristieke Mendini-gevoel in diverse interieurelementen gecombineerd met een strakke en moderne stijl die een perfecte basis biedt voor het assortiment van deze nieuwe museumshop. Website: http://www.vormmartini.nl/

U bent van harte welkom om vanaf vrijdag 8 november een kijkje te komen nemen in de nieuwe museumwinkel.

Openingstijden museumwinkel
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.  De winkel is toegankelijk zonder entreebewijs voor het museum.
Website: http://www.cedon.de/

-----------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl  of 050-3666510
Cedon:  Dhr. A. Fietz af@cedon.de of 0049-89 28 67 63 12.Afbeeldingen Groninger Museumwinkel 2013

Afbeeldingen Groninger Museumwinkel 2013 (.ZIP)