Meer activiteiten in het Groninger Museum

31 januari 2013

De komende weken is er weer volop te beleven in het Groninger Museum.


Zondagochtendkoffieconcert
Zondag  3 februari geven studenten van het Prins Claus Conservatorium een zondagochtendconcert in de Job Lounge. Adedeji is gitarist, zanger en componist uit West Afrika. Onlangs won hij de VNO-NCW Noord Talent Award. Met zijn aanstekelijke enthousiasme en energie zal hij in het Groninger Museum een aantal jazz nummers spelen en zingen. Bassist Marouen Allam komt uit Tunesië en heeft van kinds af aan een enorme passie voor muziek. Hij is gespecialiseerd in blues en funk, wereld muziek, traditionele arabische muziek en jazz. De zondagochtendconcerten zijn een samenwerking van het Groninger Museum en het Prins Claus Conservatorium en worden mede mogelijk gemaakt door GasTerra.
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur.
Kosten: €5,00 excl. museumentree.

Instaprondleiding op zondag
Iedere zondagmiddag kunnen bezoekers een instaprondleiding volgen. Zij kunnen  op de dag zelf een kaartje kopen bij de kassa en gewoon 'instappen'. In de maand februari vertellen professionele rondleiders van het museum  over de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa.  De rondleiding start in de entreehal. Reserveren is niet nodig.
Tijd: van 14.00 uur t/m 14.45 uur.
Kosten: € 3 per persoon exclusief museumentree.

Groninger Museum Quiz

Een avond ouderwets spelplezier in het Groninger Museum voor jong en oud. Er zijn vragen in de categorieën Actualiteit, Cultuur, Geografie en Natuur en algemene vragen over Scandinavië. Vantevoren kunnen alle teams de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 bezoeken. Aanmelden kan via de website van het Groninger Museum.
Tijd: vanaf 19.30 uur.
Kosten:  €5,00 p.p.


Poëziewedstrijd
 
Kunst inspireert en zet aan tot creativiteit. Daarom organiseert het Groninger Museum in 2013 een poëziewedstrijd voor jong en oud. De mooiste gedichten worden voorgedragen tijdens Groninger Museum LIVE! Een deskundige jury kiest de winnaar.
Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 15 april 2013 via
www.groningermuseum.nl

Groninger Museum LIVE!
Kunst, muziek, dans en poëzie smelten samen tijdens dit verrassende festival. Dichters, muzikanten en dansers hebben zich laten inspireren door de kunstwerken uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. De avond bestaat uit optredens, performances en korte voorstellingen. Groninger Museum LIVE bruist!

Met:  House of Cosy Cushions / Stranger Things Have Happened/Royal Parks / Houses/Tamar Lewis/Aglaya Koika/ Academie Minerva/ NAIP Ensemble (New Audiences and Innovative Practice) Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen en vele anderen. Data: 1 februari, 1 maart, 5 april en 3 mei 2013.
Tickets: € 12,50. Studenten: € 10,00. Passepartout voor vier avonden: € 35,-.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/pr: Willemien Bouwers
wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten.