Optreden Basia Bulat tijdens Groninger Museum LIVE op 31 oktober

17 oktober 2013

De Groninger Museum LIVE muziekavonden staan bekend om de bijzondere artiesten die op sfeervolle locaties in het gebouw optreden. Op donderdag 31 oktober is de sensationele Canadese zangeres Basia Bulat te gast, die haar nieuwe album komt promoten in Europa. In het voorprogramma staat de Amerikaan Chris Brokaw, die een voorproefje geeft van de muziek bij de komende Natural Beauty tentoonstelling.

Basia Bulat
Basia Bulat is al een paar jaar een sensatie. Met haar indringende stem en vrolijke uitstraling betovert ze haar publiek bij live concerten. Ze speelt autoharp, gitaar, ukelele en diverse andere instrumenten. Basia Bulat is van Poolse afkomst, opgegroeid in Toronto en brak door in 2007 met het album Oh my darling, gevolgd door Heart of my own. Ze trad overal ter wereld op. Op 1 oktober 2013 verscheen haar derde album, Tall tall shadow, en in het kader hiervan komt ze ook weer in Europa. Basia Bulat treedt op met haar band. Het optreden in het Groninger Museum is het enige in Nederland.

Chris Brokaw
In het voorprogramma staat Chris Brokaw (Seattle, USA) Chris speelde in de jaren negentig drums en gitaar in postrocks bands als Come en Codeine. Vanaf 2001 treedt hij ook solo op. Hij maakt experimentele gitaar en rockmuziek. Ook maakt hij filmmuziek en muziek voor dansgezelschappen, en speelt hij in diverse nieuwe bands. Brokaw draagt een song bij aan de tentoonstelling Natural Beauty, vanaf 8 december in het Groninger Museum, en de bijbehorende cd.

Deuren open: 19.30 uur
Tickets: 7,50 euro
Tickets zijn te koop bij de kassa en de website van het Groninger Museum, Plato Groningen,  en op de avond zelf aan de deur.

Met dank aan
Stichting Fondsbeheer Culturele Relatie-evenementen Gasunie en GasTerra, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, de BankGiro Loterij.
------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en het aanvragen van persaccreditaties en interviews kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing/Communicatie/PR: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 510.

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten.