Programma derde editie Groninger Museum LIVE!

28 maart 2013

 
Op vrijdag 5 april is alweer de derde editie van het verrassende evenement Groninger Museum LIVE! De avond bestaat uit optredens, performances en korte voorstellingen, geïnspireerd op de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Bezoekers kunnen daarnaast genieten van de tentoonstellingen Nordic Art 1880-1920, Vrouwen van de Revolutie. Rusland 1907-1934  en de Collectie Veendorp

Programma vrijdag 5 april

Sulahue
Sulahue is een zeskoppige Deense band rondom zangeres Sulahue. Ze lieten zich inspireren door Christian Krohgs Albertine, maar hun liedje Burn voor de muziektoer is geheel anders van aard. “Burn onderzoekt de duistere kant van iemand, en eigenlijk van ons allemaal”. De eigenzinnige mix van jazz, pop en cabaret neemt het publiek mee naar een andere wereld. Een bijzonder begin van de avond!

Dansvoorstelling Vi Tror
Vi Tror bestaat uit Melvin Messak en Jethro Rahajaan. Beiden zijn al jaren bezig met verschillende dansvormen en het geven van dansles. “Samen dansen we onder de naam Vi tror. Maar per optreden passen we onze naam aan. Doordat we veel samen hebben  gedanst zijn we helemaal op elkaar ingespeeld. Die passie voor dansen moet een inspiratiebron zijn voor ons publiek.”

Aglaya Koika, performance/ danstheater: The Tethering Knot
Choreografe Aglaya Koika ontwerpt speciaal voor deze avond een dansperformance gebaseerd op Nordic Art. Zij maakt gebruik van multimedia- installaties en projecties, waardoor het Coop Himmelb(l)au paviljoen op verrassende wijze tot leven komt. Tevens wordt haar eerste voorstelling van Groninger Museum  LIVE, Het Gouden Pad, nogmaals uitgevoerd.

Presentatie studenten Academie Minerva
Presentatie van kunstwerken geïnspireerd door Nordic Art, gemaakt door studenten van de Academie Minerva. De beste drie studenten zullen hun werk presenteren in een pitch van vijf tot tien minuten.

Mirjam Zuiderveld, singer songwriter en Egbert Hovenkamp, dichter
Mirjam Zuiderveld is een Groningse singer songwriter die een liedje schreef voor de audio-muziektoer bij Nordic Art. Ze koos het schilderij De wachtkamer van de dood van Harald Slott-Moller als inspiratie voor haar song Escape to Paradise: “Een nummer over de dreiging van wat komen gaat (de dood), het verlangen daaraan te ontsnappen maar tegelijkertijd de berusting erin”. Mirjam treedt op met dichter Egbert Hovenkamp.

Royal Parks
Royal Parks treedt op als vierkoppige formatie.  Frontman Diederik Nomden speelde onder andere in de succesvolle bands Johan en Daryll-Ann en is nu een eigen band  begonnen. Ook Nomden schreef een nummer bij het schilderij Albertine van Christian Krohg. “Wat zou ze gedaan hebben en waartoe zal ze veroordeeld worden? Ik heb geprobeerd de triestigheid van deze situatie in een lied te vatten.”

Tijd: vanaf 19.30 uur.
Locatie: Coop Himmelb(l)au en het auditorium, Groninger Museum.
Tickets: € 12,50. Studenten en Stadjerspas: €  7,50. Tickets zijn verkrijgbaar in de museumwinkel, via www.groningermuseum.nl,  bij Plato en op de avond zelf bij de kassa.
Volgende editie van Groninger Museum Live: 3 mei 2013.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en het aanvragen van persaccreditaties kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/PR: Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555
Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag en Koninginnedag (30 april 2013) gesloten.