Programma Groninger Museum LIVE! Vrijdag 1 maart

19 februari 2013

Groninger Museum LIVE!
Wintereditie 1 maart 2013

Kunst, muziek, dans en poëzie smelten samen tijdens dit verrassende evenement! De avond bestaat uit optredens, performances en korte voorstellingen, geïnspireerd op de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920. Bezoekers kunnen genieten van de tentoonstelling en van de creativiteit van aanstormend talent.

Programma vrijdag 1 maart

Singer songwriter Tamar Lewis
De Groningse Tamar Lewis won in 2010 de singer-songwritercontest De Nootuitgang. Ze schrijft liedjes die dromerig, gevoelig en toch verrassend zijn. Haar muziek  vormt een rustpunt te midden van alle dagelijkse hectiek. Tamar liet zich inspireren door het schilderij Eerste Sneeuw van de Zweedse schilder Louis Sparre.

Installatie Sleepwalker van Richard Bolhuis en muziek van House of Cosy Cushions
Beeldend kunstenaar en muzikant Richard Bolhuis presenteert zijn multi-disciplinaire installatie-performance Sleepwalker. Bolhuis creëert intuïtief rauwe installaties, waarin zijn tekeningen, films en muziek samenvloeien tot een geheel. Sleepwalker bestaat uit vijftien opgespannen doeken en vier geluidsinstallaties. De muziek wordt deels live uitgevoerd door Richard Bolhuis en Saskia Meijs (alt-viool).

Concert NNO
Het Oosterse Kwartet van het Noord Nederlands Orkest  speelt werken van Grieg. Stanislav Tchijik, viool; Justyna Mrozek, viool; Kristin Stets, altviool en David Bordeleau, cello.

Poëzie van Pauline Sparreboom
Poëzievoordracht van studente Nederlands en Filosofie en huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen Pauline Sparreboom.

Presentatie beeldende kunst van Minerva studenten
In een pitch van 5 tot 10 minuten presenteren studenten van de Academie Minerva hun beste werk.

Dansperformance Fimbulwinter
De dansvoorstelling van deze avond is geïnspireerd op het schilderij Wassen op het ijs van de Finse schilder Pekka Halonen. Met een grote groep dansers en acteurs creëert  Aglaya Koika en boeiende voorstelling over licht en donker, die voor een bijzondere beleving zorgt. Artistieke leiding: Aglaya Koika. Beeld: Bouke Mekel. Muziek: Noordroon.

Tijd: vanaf 19.30 uur.
Locatie: Coop Himmelb(l)au en het auditorium, Groninger Museum.
Tickets: € 12,50. Studenten en Stadjerspas: €  7,50. Tickets zijn verkrijgbaar in de museumwinkel, via
www.groningermuseum.nl,  bij Plato en op de avond zelf bij de kassa.
Volgende edities van Groninger Museum Live: 5 april en 3 mei 2013.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en het aanvragen van persaccreditaties kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/PR: Willemien Bouwers
wbouwers@groningermuseum.nl
Telefoon: 050-3666 555

Openingstijden Groninger Museum

Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Tweede Paasdag (1 april 2013) geopend.  Op maandag en Koninginnedag (30 april 2013) gesloten.