Tentoonstelling David Bowie naar Groninger Museum

6 augustus 2013

December 2015 tot en met maart 2016

Vanaf december 2015 is de succesvolle tentoonstelling David Bowie is te zien in het Groninger Museum.

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd. Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar zijn voor het eerst samengebracht. Het demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

De multimedia van de tentoonstelling is verzorgd door Sennheiser. De geavanceerde geluidstechnologie die behoort bij de toneelensceneringen, animaties en video-installaties, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. 

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “Wij zijn blij en trots dat wij deze tentoonstelling naar Nederland kunnen halen, en zo de ervaring kunnen delen met onze bezoekers. De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij het Groninger Museum”. 

Tot en met zondag 11 augustus is de tentoonstelling te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen, waar het tot nu toe ruim 300.000 belangstellenden trok. Onder de bezoekers waren veel internationale sterren zoals Debbie Harry, Dame Vivienne Westwood, Robert Redford, Anna Wintour en Kate Moss. Na Londen is de tentoonstelling te zien in Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs en in Groningen.
---------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie/PR:
Willemien Bouwers                   
wbouwers@groningermuseum.nl           
Telefoon: 050-3666 555   

 

 

 

 

 

 

  • Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche Photograph by Brian Duffy © The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited