Al veel inzendingen voor Kinderen schilderen voor UNICEF

21 januari 2014

De wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF, een samenwerking tussen het Groninger Museum, Dagblad van het Noorden en IKEA Groningen, is nu al een groot succes. Al ruim 170 kinderen maakten een schilderij geïnspireerd op de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Het Groninger Museum heeft speciaal voor deze wedstrijd een familie-atelier ingericht in het Coop Himmelb(l)au paviljoen. Hier kunnen kinderen aan de slag om hun eigen landschap of stilleven te maken. Ze mogen ook thuis een schilderij maken en deze langsbrengen of opsturen naar het museum. Alle schilderijen worden te koop aangeboden waarbij de opbrengsten voor UNICEF zijn.

Kinderexpositie
Een selectie van de inzendingen wordt gedurende de tentoonstellingsperiode getoond in het Groninger Museum. Ook op de website van het Groninger Museum is iedere week een aantal inzendingen te zien. De wedstrijd loopt tot en met 4 mei 2014. Op zaterdag 17 mei 2014 worden de winnaars bekendgemaakt. Ze maken kans op een geldbedrag, een IKEA Cadeaupas, een UNICEF pakket, een Museumkaart en andere mooie prijzen.

De jury
Sipke Jan Bousema, UNICEF ambassadeur
Ruud Schenk, conservator van het Groninger Museum
Joep van Ruiten, Cultuurredactie Dagblad van het Noorden
Henk Helmantel, kunstenaar
Kinderjurylid Liselot Fetter (winnaar Qee-ontwerpwedstrijd van de JuniorClub).
De tentoonstellling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet. Collectie Rau voor UNICEF toont prachtige landschappen en stillevens uit de verzameling van de Duitse tropenarts en kunstverzamelaar Gustav Rau (1922-2002). Gustav Rau is een van de meest uitzonderlijke verzamelaars van deze tijd. Meesterwerken van o.a. Fra Angelico, Van Goyen, Van der Neer, Bonnard, Snyders, Fantin-Latour, Monet, Liebermann, Sérusier, Vuillard, Sisley en Morandi maken deze presentatie een feest voor het oog.

Meer informatie over de wedstrijd: www.groningermuseum.nl

------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum
Willemien Bouwers    wbouwers@groningermuseum.nl    Tel: 050-3666 510

Openingstijden Groninger Museum
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Op maandag gesloten. Het familie-atelier is open op zaterdag, zondag en tijdens de schoolvakanties.