Benefietveiling Kinderen schilderen voor UNICEF in Groninger Museum

16 april 2014

Op zondag 18 mei 2014 worden de schilderijen geveild die kinderen hebben gemaakt voor UNICEF.  De veiling is de afsluiting van de wedstrijd ‘Kinderen schilderen voor UNICEF’. Het Groninger Museum, het Dagblad van het Noorden en IKEA organiseren de veiling in het kader van de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.  In de afgelopen maanden hebben ruim 1100 kinderen een schilderij gemaakt voor dit project.

Benefietveiling
De veiling wordt geleid door veilingmeester Johan van der Hende. Er zijn muzikale optredens van singer-songwriter Suze Linnet (18 jaar) en van een ensemble uit het Haydn Jeugd Strijkorkest. Er worden meer dan 50 schilderijen geveild.  Ook het Maartenscollege in Groningen heeft  een bijdrage geleverd aan de veiling. Ruim 600 leerlingen maakten een landschap of stilleven geïnspireerd op de tentoonstelling.  Hieruit maakt het museum een selectie van 25 werken, die vanaf 29 april tentoongesteld worden.

Schilderwedstrijd
De afgelopen maanden deden 500 kinderen mee aan de schilderwedstrijd voor UNICEF. Een deel van de inzendingen wordt momenteel tentoongesteld in het museum.  Het museum is blij verrast met het hoge aantal inzendingen. De wedstrijd loopt nog tot 4 mei 2014. Presentator en UNICEF -ambassadeur Sipke Jan Bousema maakt tijdens de benefietveiling de winnaars bekend. De winnaars gaan niet met lege handen naar huis: ze maken kans op een Museumkaart, een geldbedrag, een catalogus van Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet en een IKEA-cadeaupas.

Tickets

Iedereen is welkom tijdens deze bijzondere middag. Het Groninger Museum en UNICEF hopen op een mooie opbrengst voor het drinkwaterprogramma tegen kindersterfte. Tickets à € 10, inclusief museumentree, zijn te koop via de website van het Groninger Museum.  De middag begint om 14.00 uur.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Groninger Museum