Koningin Máxima opent tentoonstelling ‘Het geheim van Dresden’ in het Groninger Museum

14 november 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagmorgen 12 december 2014 de tentoonstelling ‘Het geheim van Dresden. Van Rembrandt tot Canaletto’ in het Groninger Museum.

In ‘Het geheim van Dresden’ wordt een selectie van de kerncollectie van de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden getoond. Deze verzameling bevat de kunstcollecties die de keurvorsten van Saksen in de achttiende eeuw bijeen brachten. In een aantal thematische hoofdstukken vertelt de tentoonstelling  het verhaal van de bloeitijd van het hof van Saksen. Daarbij zijn er onder meer mythologische schilderijen van Rembrandt en Carracci te zien, portretten door Titiaan en Velazquez, gezichten op Venetië door Canaletto en landschappen door Philips Wouwerman en Claude Lorrain.

De tentoonstelling is in Groningen te zien tot en met 25 mei 2015. Behalve in Groningen zal deze tentoonstelling ook in München en Wenen te zien zijn.

• Foto: Erwin Olaf