Kunst, muziek, dans en poëzie

10 januari 2014

Het Groninger Museum LIVE festival op zaterdagavond 25 januari barst van de kunst, muziek, poëzie, workshops, performances en meer! Dichters, muzikanten, dansers, studenten van Minerva en andere artiesten hebben zich laten inspireren door de schilderijen uit de tentoonstelling Natural Beauty- van Fra Angelico tot Monet.

Line up

Einar Stray is een 21-jarige zanger uit Oslo. Einar heeft een nummer geschreven voor de audio-muziektour bij ‘Natural Beauty’. Hij koos het schilderij Wildstilleven van Alexandre-Francois Desportes als inspiratie voor zijn nummer Plutocracy.
Manon Maring, dit jaar afgestudeerd aan Academie Minerva, maakt installaties met atmosferische projecties in combinatie met gedichten en muziek.
Studenten Beeldende kunst, Popacademie en Theatervormgeving van Academie Minerva presenteren hun beste werk.

Schilderworkshop Natural Beauty: In het familie-atelier kun je onder begeleiding van twee museumdocenten je eigen stilleven en/of landschap schilderen.
Het Jong van Hart koor is een swingend rock-koor van energieke 70+ers die eens iets anders willen: rockmuziek zingen met een stevige band.
Tineke Rouw
is een Groningse zangeres. Zij geeft samen met een aantal buikdanseressen een performance geïnspireerd op een stilleven van Jean-Michel Picart.
Suze Linnet is een 17-jarige singer-songwriter, geboren en getogen in Groningen. Suze schreef  voor de audiotour het nummer Frozen bij het schilderij Roos in een vaas van Odilon Redon.
De Noorse band Splashgirl bestaat uit Andreas Stensland Løwe, Jo Berger Myhre en Andreas Lønmo Knudsrød. Splashgirl schreef een nummer bij het schilderij Het Onweer van Jan van Goyen.
Edan Gorlicki is een choreograaf en dansdocent. In zijn werk is hij altijd op zoek naar het psychologische en emotionele. Elk werk van Edan is een persoonlijk en ontroerende vertaling van wat mensen in het dagelijks leven meemaken.
Prentje Momentje is een tastbaar kunstwerkje als een mooie herinnering aan een kostbaar moment. Yoko Heiligers en Nina Maissouradze zijn niet te missen in hun draagbare illustratie-loket waarin zij voor jou een uniek prentje op maat maken.
De hele avond kun je lootjes kopen voor de UNICEF loterij. Je maakt kans op mooie prijzen en de totale opbrengst gaat naar UNICEF.
Een dichter geeft een poëtische rondleiding door de tentoonstelling. Twee studentmedewerkers van het Groninger Museum geven een rondleiding over de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

In het kort:
Datum: 25 januari 2014
Tijd: 19.30 uur
Kosten: € 7,50

Tickets zijn verkrijgbaar via www.groningermuseum.nl, bij Plato en bij de kassa en de informatiebalie van het Groninger Museum.

• Einar Stray
  • Splashgirl