Leerlingen Maartenscollege exposeren in Groninger Museum

8 mei 2014

In het Groninger Museum zijn 25 schilderijen te zien van leerlingen van het Maartenscollege uit Haren.  Op zondag 18 mei worden deze en andere werken geveild tijdens de benefietmiddag  voor UNICEF. Het Groninger Museum, het Dagblad van het Noorden en IKEA organiseren de veiling in het kader van de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.  Ruim 700 leerlingen van het Maartenscollege maakten een schilderij ten bate van UNICEF.

Benefietveiling
De veiling wordt geleid door veilingmeester Johan van der Hende. Er zijn muzikale optredens van singer-songwriter Suze Linnet (18 jaar) en van een ensemble uit het Haydn Jeugd Strijkorkest. Ook worden tijdens deze feestelijke middag de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF. De presentatie wordt verzorgd door UNICEF –ambassadeur Sipke Jan Bousema.

Inspiratie
In de afgelopen maanden hebben ruim 1100 kinderen een schilderij gemaakt voor dit project. De kinderen hebben zich laten inspireren door de landschappen en stillevens uit de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet.

Tickets
Iedereen is welkom tijdens deze bijzondere middag. Het Groninger Museum en UNICEF hopen op een mooie opbrengst voor het drinkwaterprogramma tegen kindersterfte. Tickets à € 10, inclusief museumentree, zijn te koop via de website van het Groninger Museum. De middag begint om 14.00 uur. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur.
  • Giulia Nicolai, Monterosso
  • Ardin Bergh, Vino
  • Thijmen Kort, Coloured Thoughts
  • Clara Weber, Fish
  • Tijs Brockotter, River Kwai
  • Brigit Pranger, Het Kleurenbos