Night at the Museum

25 februari 2014

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Night at the Museum is een spetterende combinatie van kunst, muziek, performance, lezing en debat! De organisatie is in handen van de Jonge Vrienden en het Groninger Museum. Belangrijke inspiratiebron is de tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet. De avond begint om 19.30 uur in het Groninger Museum.

Kunst
Studenten van de jongerenvereniging van het Groninger Museum maken je wegwijs in de tentoonstelling Natural Beauty.  Zij vertellen de leukste weetjes en verhalen bij de meesterwerken uit de collectie Rau.

Lezing
Thijs Lijster, docent Kunsten, Cultuur en Media, houdt zich voornamelijk bezig met cultuurkritiek en cultuurfilosofie. Hij weet complexe filosofie begrijpelijk en relevant te maken. In zijn lezing 'Natural Beauty: Kunst als Heimwee naar de Natuur'  gaat hij in op wat Natural Beauty met kunst te maken heeft. Afsluitend een kort debat over dit onderwerp onder leiding van Carmen van Bruggen, lid van de Jonge Vrienden.

Performance
Op uitnodiging van het Groninger Museum maakte Nina Wijnmaalen een verrassende performance geïnspireerd op Natural Beauty: Object of Desire, a piece by seven individuals who represent human attempts of hope and fear. Performers:  Rickie Edens, Mylan Hoezen, Lola Lasry, Rieks Nap, Tim Simons, Nova & Rosi Wijnmaalen in samenwerking met Jong Vocaal Groningen.

Muziek
Björn Kleinhelz
is een Zweedse singer songwriter die op tournee in Europa is. Hij schrijft een song voor de collectie van het Groninger Museum.
Alameda
is een folk / klassiek duo uit Portland, USA. Zij leverden twee bijdragen aan Natural Beauty (muziektoer en cd). Zij komen speciaal voor dit optreden naar Groningen en verbinden hieraan hun eerste tournee door heel Europa. Een primeur!
De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek van de vijfkoppige Amsterdamse band Goudblad. Deze Nederlandstalige band krijgt vaak de woorden poëtisch, origineel en vrolijk toegedicht. Met originele ritmes, teksten en klanken maken zij gevoelige luistermuziek die je niet snel vergeet. Harmonium, synthesizer, akoestisch en elektrisch bas, drums en percussie, enkel- en meerstemmig: Goudblad haalt alles uit de kast!

Info
Deuren open: 19.30 uur.
Tickets: € 7,50  studenten € 5
Tickets zijn verkrijgbaar in het Groninger Museum bij de kassa en informatiebalie benedenhal, bij Plato, via www.groningermuseum.nl/bestel-kaarten-gm-live en op de avond zelf bij de kassa van 19.15 tot 20.15 uur.