Nieuwe reeks Groninger Museum Vrijdagavond biedt verdieping op Rodin – Genius at Work

3 oktober 2016

Na het succes van de David Bowie Late Night komt het Groninger Museum tijdens de tentoonstelling Rodin – Genius at Work met een nog uitgebreider randprogramma op de vrijdagavond. Bekende Nederlanders als Erwin Olaf, Eric Corton, Jasper Krabbé en Dick Swaab spreken tijdens deze bijzondere avonden en het Prins Claus Conservatorium speelt live muziek geïnspireerd op Rodin. Tickets zijn vanaf vandaag online verkrijgbaar.

Het museum heeft een verrassend programma samengesteld dat de veelzijdigheid van kunstenaar Auguste Rodin laat zien. Zo spreekt acteur en presentator Eric Corton over Rodin & muziek. De relatie tussen Auguste Rodin en Camille Claudel is onderwerp van gesprek tussen cabaretier Freek de Jonge en kunstenares Hella de Jonge. Filosoof Bas Haring legt uit waarom de kunst van Rodin geniaal is. Fotograaf Erwin Olaf vertelt over La Penseuse uit de serie Squares en over de foto’s die hij recent maakte van Het Nationale Ballet. Acteur Roeland Fernhout draagt gedichten voor van Rainer Maria Rilke.

Muziek, dans, fotografie, wetenschap, kunsthistorie, filosofie, psychologie, theater maar ook thema’s als restauratie, reclame en de economische waarde van kunst komen aan bod in 23 avonden. Het volledige programma staat op groningermuseum.nl. Tickets voor de vrijdagavonden zijn uitsluitend online te koop via https://tickets.groningermuseum.nl.

Rodin - Genius at Work is in het Groninger Museum te zien van 19 november 2016 t/m 30 april 2017.
De Groninger Museum Vrijdagavond wordt mede mogelijk gemaakt door GasTerra.

• Filosoof Bas Haring. Foto: Kick Smeets
  • Acteur, presentator Eric Corton. Foto: Femke Hoogland.
  • Acteur Roeland Fernhout