Zeefdrukken van Andy Warhol tot Dick Bruna

22 september 2016

Zeefdrukken van Andy Warhol tot Dick Bruna

Vanaf de jaren zestig werd zeefdrukken een populaire techniek onder moderne kunstenaars. Een van de eersten die hiervan gebruik maakte was Andy Warhol, van wie op dit moment de serie Ladies and Gentlemen te zien is in de tentoonstelling Capita Selecta in het Groninger Museum. Ook abstract werkende kunstenaars gingen zeefdrukken maken om hun werk in oplage te kunnen verspreiden. Meestal werd grafiek in series uitgebracht. In de tentoonstelling Zeefdrukken uit eigen collectie is een selectie uit de series van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars te zien, waaronder Franҫois Morellet, Raoul de Keyser, Bonies, Bruce Nauman, Hans Koetsier en Dick Bruna.

De tentoonstelling Zeefdrukken uit eigen collectie is te bezichtigen van 23 september 2016 t/m 29 januari 2017.

• Hans Koetsier, I Want Absolute Power, 1978, collectie Groninger Museum