Expositie Kristi Neider en Albert Secuur deze zomer in Wall House #2

13 juli 2017

Kunstenaar Kristi Neider en acteur en regisseur Albert Secuur exposeren de komende maanden in Wall House #2. Zaterdag 15 juli is de feestelijke opening van het zomerseizoen. Vanaf 12 uur is iedereen welkom om onder het genot van bubbels en taart de tentoonstellingen te bekijken. 

Kristi Neider (Tartu, Estland, 1976) volgde de Kunstacademie in Tallinn. Zij is gespecialiseerd in vrije kunsten en grafiek. De laatste vijf jaar richt zij zich op hoogdruk en varieert met linosnede en houtdruk. Lijnen en kleuren spelen in haar werk een grote rol. Albert Secuur (Noorddijk, 1965) is bekend van de populaire televisieseries Boven Wotter, Hollands Hoop en Petticoat. Als acteur, regisseur, muzikant en ontwerper van licht en decors wil hij de wereld een beetje mooier en begrijpelijker maken.

Wall House #2
Wall House #2 is het meesterwerk van John Hejduk (1929-2000), een van de meest invloedrijke moderne architecten. Hij ontwierp Wall House #2 al in 1973, als recreatiewoning. Het gebouw is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen.

Iconic Houses
In 2017 is Wall House #2 toegevoegd aan de lijst Iconic Houses. Hierin worden belangrijke gebouwen op het gebied van architectuur opgenomen. Kijk voor meer informatie op Iconichouses.org

Activiteiten in de zomervakantie
Deze zomer is er veel bijzonders te doen in Wall House #2, zoals een workshop fotografie, filosofie voor kinderen of taarten versieren. Ook is er muziek, een fotowedstrijd en een kunstmarkt. Het programma is samengesteld voor en door Groningers.  groningermuseum.nl/wallhouse

Openingstijden
Wall House #2 is tot en met 29 oktober 2017 elke zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis. Voor de extra activiteiten wordt soms een toeslag gevraagd. 
Adres: A.J. Lutulistraat 17, Groningen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie over Wall House #2  kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:

Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl, 050 3 666 510.
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl, 050 3 666 512.

  • Ego3 (1995), Kristi Neider