Feestelijke opening Wall House #2 op zaterdag 15 april

31 maart 2017

Het nieuwe seizoen in Wall House #2 opent met een gloednieuw programma: de Wall House Weekenden. De hele zomer is er ieder weekend iets bijzonders te doen, zoals een workshop fotografie, creatief schrijven, filosofie of taarten versieren. De feestelijke aftrap is op zaterdag 15 april.

Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een drankje en muziek de tentoonstellingen te bekijken van kunstenaar Jan Swart, schrijver Vamba Sherif, fotografe Gea Schenk en componist/pianist Boelo Klat. Zij zijn allen woonachtig in de wijk Hoornsemeer, waar ook Wall House #2 is gevestigd.

Wall House #2 is een bezienswaardigheid in het zuiden van de stad Groningen. Met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen is het een icoon in de stad. Het is een exponent van de architectuur in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, toen de stad Groningen zich als podium voor internationale postmoderne architectuur profileerde. Het exuberante woonhuis werd ontworpen door de New Yorkse architect John Quentin Hejduk (1929-2001)

Wall House Weekenden
Tijdens de Wall House Weekenden zijn er elke zaterdag en zondag  activiteiten voor volwassenen en kinderen over kunst en architectuur. Ook is er muziek, een fotowedstrijd en een kunstmarkt.
Bekijk hier het programma van april 2017.
Het programma is samengesteld voor en door Groningers. Het adres is A. J. Lutulistraat 17 in Groningen.

Openingstijden
Wall House #2 is vanaf 15 april tot en met 29 oktober 2017 elke zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op Paas- en Pinkstermaandag is het bijzondere gebouw te bezoeken. De toegang is gratis. Voor de extra activiteiten wordt soms een toeslag gevraagd.

Bestemming
Het Groninger Museum beheert het gebouw sinds 2016 en waarborgt de openbare functie en de culturele bestemming. Dankzij een aantrekkelijke programmering versterkt het museum de relatie tussen Wall House #2 en de bewoners van de wijk Hoornsemeer.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Wall House #2 en de Wall House Weekenden kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:
Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl, 050 3 666 510.
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl, 050 3 666 512.