Groninger Museum met Joris Laarman Lab naar New York

21 september 2017

De tentoonstelling Joris Laarman Lab van het Groninger Museum is vanaf 27 september 2017 te zien in het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum te New York. Joris Laarman is een van de opvallendste designers van dit moment met werk op het raakvlak van design, technologie, wetenschap en kunst. De tentoonstelling die vorig jaar te zien was in het Groninger Museum, gaat na New York verder op tournee door de Verenigde Staten en reist door naar het High Museum of Art in Atlanta en het Museum of Fine Arts te Houston.

Het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York is een van de grootste designmusea in de Verenigde Staten met een collectie van meer dan 210.000 objecten. Het Groninger Museum is trots dat het Cooper Hewitt de spits afbijt van deze internationale tour. De tentoonstelling is samengesteld door chief curator Mark Wilson en conservator hedendaagse kunst en design Sue-an van der Zijpp.

Joris Laarman begon in 2004 samen met Anita Star Joris Laarman Lab. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars werken zij op het raakvlak van design, kunst en wetenschap en onderzoeken daarbij voortdurend nieuwe materialen en innovatieve technologieën. Bekend zijn de 3D geprinte brug, de Heat Wave Radiator, de Bone Chair en de 3D Maker Chair die overal ter wereld geprint kan worden. Het Groninger Museum volgt Joris Laarman geruime tijd met aankopen, opdrachten en collectiepresentaties. Deze eerste grote solotentoonstelling met een overzicht van zijn werk was voor het eerst te zien in 2015 en 2016 in het Groninger Museum.

Joris Laarman Lab – Design in the Digital Age

Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York
27 september 2017 t/m 15 januari 2018
www.cooperhewitt.org

High Museum of Art, Atlanta
18 februari t/m 13 mei 2018
www.high.org

Museum of Fine Arts, Houston
17 juni t/m 9 september 2018
www.mfah.org

Joris Laarman Lab: Design in the Digital Age in het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum wordt georganiseerd door het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum en het Groninger Museum.

• Installation view of "Joris Laarman Lab: Design in the Digital Age." Photo by Matt Flynn © Smithsonian Institution