Groninger Museum organiseert borgenexcursies

30 mei 2017

Het Groninger Museum start zondag 4 juni met speciale excursies naar de Groninger borgen. Op het programma staan de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Museum Nienoord in Leek en Landgoed Verhildersum in Leens. Iedere zondag gaat de excursie naar één van deze borgen. Professionele museumdocenten vertellen onderweg historische bijzonderheden. 

Een ticket kost € 15 (met Museumkaart € 10) en is uitsluitend te koop aan de kassa van het museum. Tickets zijn te koop vanaf dinsdag 30 mei. 

De borgenreis is een aanvulling op de tentoonstelling Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800. De vooraanstaande Groninger families in de 17e en 18e eeuw woonden op borgen en in stadspaleizen. Om hun macht te tonen lieten zij ontelbare werken maken door kunstenaars, zilversmeden, meubelmakers, houtsnijders en glas-in-loodschilders. De meeste daarvan zijn verdwenen, maar uit bewaard gebleven afbeeldingen, bouwfragmenten en huisraad is de rijkdom nog te zien. Rijk in Groningen - Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 brengt de grootste schatten uit Groningen samen. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 november 2017. 

Samenwerking 
De Groninger Museum borgenexcursies zijn een samenwerking van het Nationaal Bus Museumde Menkemaborgde Fraeylemaborg, Museum NienoordLandgoed Verhildersumde Verhalen van GroningenMarketing Groningen en het Groninger Museum. 

Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl/borgenbus 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
Noot voor de redactie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing: 
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 050 3666510 
Karina Smrkovsky ksmrkovsky@groningermuseum.nl 050 3666512