Groninger Museum studieplek voor studenten van Hanzehogeschool Groningen

19 oktober 2017

Van 28 oktober tot en met 12 november 2017 kunnen studenten van de Hanzehogeschool Groningen studeren in de Job Lounge in het Groninger Museum. Met 50 studieplekken is het museum hiermee een exclusieve en stimulerende locatie waar studenten kunnen leren voor hun tentamens. Het project is een pilot, bij succes wordt het mogelijk herhaald.

Studenten die een studie volgen in Groningen krijgen al sinds enige tijd op vertoon van hun studentenkaart gratis toegang tot het museum. Hanze-studenten die de komende periode studeren in het museum kunnen in hun pauze dus de tentoonstellingen bekijken. Het Groninger Museum heeft daarnaast een bibliotheek waar studenten op aanvraag boeken kunnen inzien ten behoeve van onderzoek.

Educatie is een van de kernpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Een bezoek aan een museum is een belangrijk middel om de algemene ontwikkeling van jonge mensen te stimuleren en het culturele klimaat verder te verbeteren. Het biedt jongeren kennis en inspiratie over geschiedenis, erfgoed, kunst, vormgeving en architectuur.

De studieplekken in het Groninger Museum zijn tot stand gekomen in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen.

• Job Lounge, Groninger Museum. Foto: Robert Kot