Groninger Museum verlengt gratis toegang voor studenten uit Groningen

14 september 2017

Het project waarbij Groninger studenten gratis toegang hebben tot het Groninger Museum, wordt verlengd. Het aantal studenten en jongeren uit Groningen dat het museum bezocht is afgelopen jaar met 29% toegenomen. Wegens het aantoonbare succes van de regeling, die aanvankelijk één jaar zou duren, is besloten dit voort te zetten tot 2020. 

Educatie is een van de kernpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Ook ontwikkelt het museum activiteiten zoals de Museumnacht, die druk bezocht worden door jongeren en studenten. Een bezoek aan een museum is een belangrijk middel om de algemene ontwikkeling van jonge mensen te stimuleren en het culturele klimaat verder te verbeteren. Het biedt jongeren kennis en inspiratie over geschiedenis, erfgoed, kunst, vormgeving en architectuur. Daarnaast versterkt het de persoonlijke identificatie met Groningen. 

Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), Provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.

------------------------------------------------- 
NOOT VOOR DE REDACTIE 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum: 
Willemien Bouwers, wbouwers@groningermuseum.nl, 050 3 666 510. 
Karina Smrkovsky, ksmrkovsky@groningermuseum.nl, 050 3 666 512. 
Foto: Hanne van der Velde.

  • Museumnacht Groninger Museum, Groningen 2017 Foto: Hanne van der Velde