Groninger Museumnacht: een feest voor iedereen

24 augustus 2017

Eenmalig optreden Orange Skyline in het Groninger Museum tijdens Museumnacht

Van klassieke muziek tot rock, van Japanse thee tot cocktails en van FC Groningen tot moderne dans. Het Groninger Museum heeft op zaterdag 9 september een uitbundig programma met als hoogtepunt een optreden van de populaire band Orange Skyline. 

Orange Skyline
De indieband Orange Skyline kreeg bekendheid met de 3FM Megahit Sound & Fury. De band haalt inspiratie uit 60's rock-'n-roll en moderne garagerock met elektronische invloeden. Orange Skyline heeft al meer dan 40 festivals aangedaan en zijn supportact geweest van The Kaiser Chiefs en Kensington. Speciaal voor de Museumnacht treden zij dit jaar eenmalig op in Groningen. 

Kunstspot Talkshow en Artist Talk met Maarten Baas en Gabriel Lester
Kunstspot is hét online platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Presentatoren Peter Dicke en Colin Mooijman gaan in gesprek met designer Maarten Baas en filmmaker Gabriel Lester. Voorafgaand is er een artist talk met beide kunstenaars bij hun eigen werk in het Groninger Museum. 

Japanse Thee Ceremonie 
Theemeester Herman Soshu Somsen houdt een Japanse Thee Ceremonie volgens de methode van de Urasenke school. Het eeuwenoude Japanse porselein in de tentoonstelling De Wereld in Huis is een unieke setting voor deze Japanse traditie, die draait om spiritualiteit en rituelen. 

Nog veel meer in het Groninger Museum
Silent Disco met dj’s Cas Wennekes en Edo van der Meer * Moderne klassieke dans door Mere Meckelenkamp, Nationale Balletacademie Amsterdam * Speurtocht voor kinderen * Moderne dans door Andrei Voicu, Opleiding Moderne Theaterdans * Museumtattoo * Photobooth * Guyllaume: het grootste goocheltalent van Nederland * Spelers opleidingsteam FC Groningen aan de slag in het atelier * E-sporter FC Groningen speelt FIFA17 tegen bezoekers op de Playstation * Workshops * Museumtaart * Hofdans door Les Gais Galants * Maarten Baas Expeditie * Muziek door het Prins Claus Conservatorium * Museumcocktails * Rondleidingen door conservatoren * Win een overnachting in het Groninger Museum. 

5 musea voor 5 euro
De eerste Groninger Museumnacht is op zaterdag 9 september 2017 van 19.00 tot 01.00 uur. Het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum openen hun deuren voor een nachtelijk bezoek. Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar op groningermuseum.nl.