Grunnegs Museum: 101 x Kunst op z’n Grunnegs

15 februari 2017

De eigen collectie van het Groninger Museum, samengevat in een boekje. Maar dan wél in ’t Gronings. Egge Knol, conservator archeologie en geschiedenis van het Groninger Museum, en Henk Scholten, consulent Huis van de Groninger Cultuur, kozen bij 101 sprekende werken uit de collectie evenveel bijpassende Groningse woorden.

Voor de niet - Groningse lezers zijn de woorden ook weergegeven in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Het resultaat is een origineel en vriendelijk boekje om cadeau te geven of om zelf de kunst van het Gronings eigen te maken. Directeur Andreas Blühm is verheugd met het boekje: “Fijn dat deze lang gekoesterde wens is uitgekomen. Voor mijn eigen integratie in Groningen is dit boekje nu al een onmisbaar instrument geworden.”

Het boekje is vanaf 14 februari te koop in de museumwinkel in het Groninger Museum en kost maar € 8,50. ISBN: 978-90-71691-79-9.

Voor meer informatie of een exemplaar van het boekje kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:

Willemien Bouwers
wbrouwers@groningermuseum.nl 050-3666510